Međunarodni dan obitelji s novim susjedima u Sisku
May 26, 2022
OKRUGLI STOL: pristup visokom obrazovanju
June 15, 2022

Dijalog kroz okuse Orijenta i Mediterana – VIDEO

Centar za kulturu dijaloga u provedbi projekta Novi susjedi – uključivanje osoba s odobrenom međunarodnom zaštitom u hrvatsko društvo, posebnu pažnju posvećuje školskoj integraciji kao dijelu društveno-ekonomske integracije stranaca u hrvatsko društvo. Djelatnici/e i volonteri/ke ulažu napore u pospješivanju školske integracije građeći mostove razumijevanja između roditelja i nastavnika odnosno škole, posredujući u ostavrivanju prava i obveza djece izbjeglica, motivirajući djecu na nastavak obrazovanja kroz sredjoškolski obrazovni sustav u Hrvatskoj, potičući djecu s osobrenom međunarodnom zaštitom za aktivniji angažman u školi, senzibilizirajući vršnjake/inje iz razreda na nove susjede i nove učenike/ce, pomažući djeci da ostvare što bolje rezultate u školi i slično.

Tako je naša nova susjeda Malak, prošlog tjedna, maturirala s ocjenom osličan (5) na Ugostiteljsko-turističkom učilištu u Zagrebu.

U nastavku možete pogledati kratki video presjek u nadi da ćemo prenijeti atmosferu s događaja “Dijalog kroz okuse Orijenta i Mediterana” koji je između ostalog bio i organiziran kao podrška našoj dragoj Malak, korisnici projekta “Novi susjedi” i učenici Ugostiteljsko-turističkog učilišta u Zagrebu. Ona je ovih dana završila srednjoškolsko obrazovanje odličnim uspjehom te stekla zvanje kuharice i veoma smo ponosni na nju.

Kreiranje radionice, provedeno je u okviru projekta Novi susjedi koji Centar za kulturu dijaloga provodi u suradnji s Ministarstvom unutarnjih poslova, pod nazivom “Dijalog kroz okuse Orijenta i Mediterana” koji je organizirao Centar za kulturu dijaloga u suradnji sa kuharicom I gastro blogericom Nastasijom Chiara Perić.

Već smo pisali o samom događaju i svemu što se dogodađalo na njoj. Detaljnije možete pročitati na ovom linku https://ccd.hr/dijalog-kroz-okuse-orijenta-i-mediterana/

Kroz događaj, radionice i interaktivno predavanje smo saznali više o sličnostima i prehrambenim navikama Orijenta i Mediterana kao i utjecaju na cjelokupno zdravlje a sudionici su na praktičnom dijelu događaja stvorili i neke nove kombinacije okusa i jela.

U konačnici ono što je najbitnije jeste da smo samim događajem ljude iz različitih kultura i država približili jedne drugima te otvorili put ka novim prijateljstvima i dijalozima.

Projekt Novi susjedi – uključivanje osoba s odobrenom međunarodnom zaštitom u hrvatsko društvo provodi Centar za kulturu dijaloga u suradnji s MUP-om RH, a sufinanciran je iz Fonda za azil, migracije i integraciju (AMIF) i Vlade Republike Hrvatske.

CCD
CCD

Comments are closed.