CKD - O NAMA


U vremenu, u kojem svjedočimo stalno rastućem radikalizmu, gdje govor mržnje neprestano podgrijava ksenofobiju i rasizam, ukazala se potreba, više nego ikada prije u modernom svijetu, da se snažno i jedinstveno podrže ljudska prava i zaustavi ovaj val ekstremizma i neprihvaćanja drugih i drugačijih.

Upravo iz takve potrebe iznikao je Centar za kulturu dijaloga-CKD, utemeljen 2015. godine u Zagrebu kao nevladina udruga kojoj je svrha doprinijeti poboljšanju kulturne i ekonomske kvalitete i standarda življenja građana i građanki kroz jačanje kulture dijaloga među pripadnicima različitih obilježja osobnog identiteta.


NAŠA PRIČA


Jačanjem kulture dijaloga doprinosimo zajedničkom životu, prihvaćanju i razumijevanju između različitih kultura, nacija i religija. Naši programi grade interkulturalno društvo, lokalno i globalno, kroz zajednički rad sa svih akterima na terenu jednako kao i kroz kreiranje smislenih politika koje osiguravaju prostor socijalnoj koheziji i prihvaćanju.
Društvo različitosti ili društvo koje zna poželjeti dobrodošlicu različitostima je proces u stalnom stvaranju. Različitosti su prirodne i neizbježne. One za sobom nose pretpostavke i predrasude na čijoj percepciji radimo kako različitosti ne bi postale razlogom sukoba. Društvo je otvoreno i prihvata različitosti ovisno koliko mi zajedno s drugima doprinosimo otklanjanju (razbijanju) predrasuda. Tako je naše društvo prema nekim različitostima više, a prema nekima manje tolerantno. Dijalog ima ključnu ulogu u razbijanju predrasuda zasnovanih na različitostima u svim oblastima jer promiče i potiče razgovor, razumijevanje, suosjećanje, otvorenost, građenje međusobnih odnosa, povezivanje, povjerenje i ljubav.

Kada govorimo o kulturološkim i religijskim predrasudama, naša uloga je isprepletena s ulogom kulturnih, nacionalnih i religijskih institucija. Naš sinergijski učinak gradi i jača međukulturalni i međureligijski dijalog i doprinosi kako procesima poticanja razumijevanje i dijaloga kada se pojave neke netrpeljivosti zbog razlika, tako jednako i procesima pomirenja nakon sukoba ukoliko do sukoba nažalost dođe.

Mi u Centru za kulturu dijaloga djelujemo s misijom institucionalnog i strateškog jačanja i njegovanja međureligijskog i međukulturalnog dijaloga u Republici Hrvatskoj, ali i šire. Jačanjem kulture dijaloga doprinosimo zajedničkom životu, prihvaćanju i razumijevanju između različitih kultura, nacija i religija. Naši programi grade interkulturalno društvo, lokalno i globalno, kroz zajednički rad sa svih akterima na terenu jednako kao i kroz kreiranje smislenih politika koje osiguravaju prostor socijalnoj koheziji i prihvaćanju.

NAŠ TIM

Najbolji dio svake priče, pa tako i naše su ljudi. Upoznajte naš tim koji je dosljedno našim vrijednostima i viziji ujedinjen u različitostima – genijalan skup različitih kultura, nacija i religija!


VODITELJI/CE

CKD TIM-8

Azra Mulabdić

VODITELJICA SLUČAJA
SISAK
CKD TIM-9

Evela Kreštić

VODITELJ SLUČAJA
ZAGREB
CKD TIM-1

Dženan Čaušević

VODITELJ SLUČAJA
RIJEKA
CKD TIM-7

Nafeth Alghoul

VODITELJ SLUČAJA
ZAGREB
CKD TIM-10

Safeta Jakupović

VODITELJICA SLUČAJA
KARLOVAC
Sonja Krnjeta Ivanović

Sonja Krnjeta Ivanović

VODITELJICA SLUČAJA
ZAGREB
avatar

Merdijana Dugonjić

VODITELJICA SLUČAJA
ZAGREB

KULTURNI MEDIJATORI/CE

avatar

Ervina Šabić

MEDIJATORICA
KARLOVAC
CKD TIM-6

Ammar Đikić

MEDIJATOR
PULA
CKD TIM-12

Hannan Elbakri Shulgami

MEDIJATORICA
ZAGREB
CKD TIM-11

Ilvana Crnkić

MEDIJATORICA
SISAK
CKD TIM-2

Zainullah Ibrahimi

MEDIJATOR
ZAGREB
CKD TIM-5

Mazen Al Ahmed

MEDIJATOR
ZAGREB
CKD TIM-4

Senad Hevešević

MEDIJATOR
OSIJEK


Vizija Centra za kulturu dijaloga je otvoreno drustvo dijaloga u kojem su pripadnici različitih vjera, kultura, nacija, spola i svih drugih obilježja osobnog identiteta čovjeka integrirani u sve društvene procese.

Naši projekti