KORISNICA PROJEKTA ”NOVI SUSJEDI” USPJEŠNO ZAVRŠILA SREDNJOŠKOLSKO OBRAZOVANJE
May 25, 2022
Dijalog kroz okuse Orijenta i Mediterana – VIDEO
June 13, 2022

Međunarodni dan obitelji s novim susjedima u Sisku

Centar za kulturu dijaloga i Centar igre i knjižnica igračaka „Krenimo zajedno“ iz Siska, 24. svibnja 2022. godine zajedno su obilježili i proslavili Međunarodni dan obitelji koji se obilježava još od 1994. godine.
U prostorijama igraonice i knjižnice igračaka u Sisku, u velikom broju, odazvale su se obitelji s odobrenom međunarodnom zaštitom i obitelji lokalnog stanovništva kako bi zajedno proslavili dan koji promovira važnost obiteljskog života i obitelji kao osnove zajednice svakog društva.
Dobrodošlicu svima poželile su svima prisutnima voditeljice knjižnice igračaka Refika Omerčehajić i Svjetlana Balen te direktorica Centra za kulturu dijaloga Nejra Kadić Meškić. S obzirom da od početka svoga rada, knjižnica igračaka  okuplja i djecu s odobrenom međunarodnom zaštitom i pruža im mjesto gdje kroz igru s drugom djecom dodatno se mogu socijalizirati  i integrirati u novu zajednicu, direktorica Centra za kulturu dijaloga uručila je voditeljicama knjižnice u Sisku plaketu za promicanje različitosti u jednakosti.
Kako bi dodatno obogatili sadržaj knjižnice igračaka, poklonjeni su i paketi lego kocki za kojima je uvijek velika potražnja, a s čime su prisutna djeca bila oduševljena.
Druženje i igra djece, njihovo postepeno opuštanje, upoznavanje i međusobno približavanje kroz igru potvrdilo je činjenicu da je igra proces koji predstavlja niz oblika učenja i socijalizacije te da dječja igra ima važnu ulogu u razvoju ličnosti, privrženosti i socijalnim interakcijama. Red crtanja, bojanja, slaganja kocki i društvenih igara zaslađeno je prigodnom tortom na oduševljenje najmlađih. S djecom su rađene vježbe iz Priručnika Dječje pravo na djetinjstvo – Priručnika o dječjim pravima: djeca u pokretu.
Za to vrijeme i roditelji su međusobno razmjenjivali informacije te zaključili da bez obzira na različitosti, sve ih povezuju isti izazovi današnjice kao i iste vrijednosti.
CCD
CCD

Comments are closed.