Zagrebački srednjoškolci sudjelovali u EU Youth Cinema: EU Green Deal
December 8, 2022
Predavanje ,,Žena u Kur’anu – ravnopravna ili diskriminirana?“
December 12, 2022

Zdravlje bez razlike

“Zdravlje bez razlike” bila je tema edukacije o važnosti samopregleda dojki te redovitih pregleda kao i prevencije raka dojke usvajanjem zdravih životnih navika, koju je Centar za kulturu dijaloga – CKD organizirao u suradnji s Udrugom P.I.N.K. – life iz Zagreba.

Mobilni timovi Centra za kulturu dijaloga – CKD u okviru projekta Novi susjedi – uključivanje osoba s odobrenom međunarodnom zaštitom u hrvatsko društvo, pružajući pomoć i podršku u procesu integracije u radu s ženama i mladim djevojkama s odobrenom međunarodnom zaštitom, između ostalog, provode aktivnosti podrške pri provedbi redovitih zdravstvenih usluga. Uzevši u obzir da nove susjede dolaze iz sredina u kojima svijest o prevenciji raka dojke nije poznata, u svrhu što bolje prevencije, kao i podizanja znanja i svjesnosti žena i mladih djevojaka novih susjeda u borbi protiv raka dojke, ovaj oblik edukacije je nedvojbeno pružio nova saznanja po pitanju ženskog zdravlja.

Edukaciji su pored voditeljice projekta Nejre Kadić Meškić te djelatnica Centra, predsjednice udruge P.I.N.K. – life Nives Morić te članica, stručne suradnice  nutricionistice Mirele Tinjić, prisustvovale nove susjede iz Zagreba, Karlovca i Siska, žene i djevojke iz lokalne zajednice te volonterke Centra.

Ovom prilikom, zahvaljujemo se Udruzi P.I.N.K. – life iz Zagreba, koja je prepoznala vrijednost inicijative da se kroz zajednički angažman uspješno provede edukacija pod nazivom ,,Zdravlje bez razlike”, te da kao takva ostane otvorena za buduće aktivnosti Centra.

Projekt Novi susjedi – uključivanje osoba s odobrenom međunarodnom zaštitom u hrvatsko društvo, Centar za kulturu dijaloga – CKD provodi u suradnji s MUP-om RH, a sufinanciran je iz Fonda za azil, migracije i integraciju (AMIF) i Vlade Republike Hrvatske.

CCD
CCD

Comments are closed.