PREZENTIRANI IZAZOVI U INTEGRACIJI NA OKRUGLOM STOLU EUROPSKE MIGRACIJSKE MREŽE (EMN)
December 24, 2020
DARIVANJE MAJKE I DJETETA PRIJE ROĐENJA IZ OBITELJI S ODOBRENOM MEĐUNARODNOM ZAŠTITOM
January 29, 2021

VIRUTALNI SASTANAK GRADA KARLOVCA I CENTRA ZA KULTURU DIJALOGA

Centar za kulturu dijaloga – CKD prilagođavajući se uvjetima održavanja sastanaka u vrijeme pandemije virusa Covid-19, održao je virtualni sastanak s predstavnicima Grada Karlovca. Sastanku su nazočili gradonačelnik Grada Karlovca, Damir Mandić i zamjenica gradonačelnika, Andreja Navijalić, te predsjednik Centra, Aziz ef. Hasanović i izvršna direktorica Centra, Nejra Kadić Meškić 

 

Izvršna direktorica Centra upoznala je predstavnike lokalne vlasti s provedbom projekta Novi susjedi – uključivanje osoba s odobrenom međunarodnom zaštitom u hrvatsko društvo koji Centar za kulturu dijaloga provodi u suradnji s Ministarstvom unutarnjih poslova i uz financijsku podršku Fonda za azil, migracije i integraciju (AMIF) i Vlade Republike Hrvatske.  

 

Tema razgovora bila je uključenost azilanata iz pet sirijskih obitelji koje žive na području grada Karlovca, te senzibilnost i prihvaćanje novih susjeda od strane lokalne zajednice obzirom da je integracija dvosmjeran proces. S Gradom je dogovoreno i uključivanje djece predškolske dobi u gradske vrtiće kako bi se roditelji te djece mogli aktivno uključiti na tržište rada. Također, dogovorena je i provedba aktivnosti u okviru projekta Novi susjedi, a koji će okupiti lokalno stanovništvo i nove susjede u Karlovcu i ojačati njihovu međusobne odnose, povjerenje i razumijevanje. 

 

Ovom prilikom potvrđen je suradnički i prijateljski odnos Grada Karlovca i Centra za kulturu dijaloga – CKD u području integracije i promicanja međureligijskog i međukulturalnog dijaloga u izgradnji interkulturnog društva grada Karlovca.  

 

U kratkom vremenskom periodu od održanog sastanka dogovoreni su i inicijalni razgovori s roditeljima i djecom u jednom gradskom vrtiću u Karlovcu koji će djeca početi pohađati početkom naredne godine. 

 

CCD
CCD

Comments are closed.