KORISNICI/CE PROJEKTA ”NOVI SUSJEDI” ZAPOČELI PRIPRAVNIČKI RAD U IKEA TRGOVINI
May 17, 2021
DJEČJE PRAVO NA DJETINJSTVO – INICIJATIVA CKD-a I JRS-a SRBIJA
May 18, 2021

“U raju postoji kuća zvana ‘kuća radosti’. U nju neće moći ući niko osim onih koji su znali djecu obradovati.”

 

Ramazanski bajram nastupa završetkom svetog mjeseca Ramazana i traje tri dana. Niz je tradicionalnih svečanosti i običaja koji su karakteristični za proslavu ovog blagdana diljem svijeta.

 

U blagdanskom duhu koji nas podsjeća na vrijednosti međusobnog uvažavanja, razumijevanja i razvijanja kulture dijaloga, a u skladu s epidemiološkim mjerama stožera Civilne zaštite Republike Hrvatske, mobilni timovi Centra za kulturu dijaloga, povodom obilježavanja blagdana Ramazanskog bajrama za najmlađe korisnike projekta “Novi susjedi” s područja Grada Zagreba, organizirali su zajedničko druženje i podjelu prigodnih bajramskih paketića.

 

Djeci, a ujedno i obiteljima koja dočekuju Ramazanski bajram u našem susjedstvu daleko od svoga doma, članova obitelji i prijatelja, od izuzetne je važnosti kroz psihosocijalnu podršku pružiti osjećaj da nisu sami, da je netko u svakom trenutku uz njih i da o njima brine, a s ciljem socijalizacije i integracije u hrvatsko društvo.

 

Doživljaji i momenti provedeni u druženju i komunikaciji s drugima ostaju u sjećanju posebno u blagdansko vrijeme, zbog čega je radost bajramskog darivanja paketića upotpunjena druženjem kroz radionicu. Uz veselo i razigrano dječje blagdansko ozračje, osmišljen je i izrađen razigrani panel s iscrtanim dlanovima svakog djeteta a koji okružuju skicu Republike Hrvatske sa srcem na području Grada Zagreba.

 

Projekt ”Novi susjedi – uključivanje osoba s odobrenom međunarodnom zaštitom u hrvatsko društvo”, Centar za kulturu dijaloga provodi u suradnji s MUP-om RH, a sufinanciran je iz Fonda za azil, migracije i integraciju (AMIF) i Vlade Republike Hrvatske.

 

Autorica: Merdijana Dugonjić, dipl.ing.sig., voditeljica slučaja integracije – CKD

 

 

 

CCD
CCD

Comments are closed.