PODJELA BAJRAMSKIH PAKETIĆA NAJMLAĐIMA U ZAGREBU
May 18, 2021
BAJRAMSKI DIJALOG U MISIJI INTEGRACIJE / DRUŽENJE UZ BAJRAMSKI DOMJENAK
May 18, 2021

DJEČJE PRAVO NA DJETINJSTVO – INICIJATIVA CKD-a I JRS-a SRBIJA

Centar za kulturu dijaloga i JRS ured Srbija danas su na redovnom mjesečnom sastanku članica Mreže za dijalog prezentirali zajednički projekt u čijem fokusu su djeca izbjeglice.

 

Centar za kulturu dijaloga i JRS ured Srbija pokrenuli su zajedničku inicijativu u jačanju integracije djece izbjeglica i migranata kroz formalno i neformalno obrazovanje radi pospješivanja procesa školske integracije. Inicijativa Children’s Right to Childhood rezultirat će Priručnikom dječjih prava s fokusom na inkluziju djece u pokretu. Riječ je o publikaciji koja će kroz šest cjelina cjelovito govoriti o dječjim pravima uz davanje teorijske podloge te nalaza, iskustava, statističkih činjenica i izazova do kojih su Centar za kulturu dijaloga i JRS došli izravnim radom s ovom populacijom. Tematske cjeline prate i istinite priče o djeci izbjeglicama u Hrvatskoj i Srbiji kao studije slučaja važne za promatranje i usporedbu.

Kroz inicijativu će se odati priznanje lokalnim samoupravama i zajednicama koje aktivno sudjeluju i doprinose uspješnosti integracije novih susjeda u društvo kroz Povelje o posebnom doprinosu promicanju različitosti.

 

Centar za kulturu dijaloga članicom je Mreže za dijalog (Network for Dialogue) koja djeluje pod okriljem KAICIID Centra za dijalog. Mreža za dijalog okuplja udruge koje djeluju u području integracije i inkluzije migranata i izbjeglica u europsko društvo, a više o njihovim aktivnostima u području integracije možete pročitati na www.network4dialogue.eu.

 

CCD
CCD

Comments are closed.