CENTAR ZA KULTURU DIJALOGA SVEČANO ODRŽAO ”ZAVRŠNU KONFERENCIJU PROGRAMA OMLADINSKE ŠKOLE LIDERSTVA I DIJALOGA”
June 26, 2021
DAN DRUŽENJA U UČENIČKOM DOMU DORA PEJAČEVIĆ
July 7, 2021

S NAJMLAĐIMA U POSJETI SLATKOVODNOM AKVARIJU – AQUATIKA U KARLOVCU

Sunčani i topli dani najaviše dolazak ljeta, ali i završetak škole i ljetni odmor. Kako bi naši najmlađi svoj ljetni odmor započeli na najljepši način, mobilni tim Karlovac je za djecu pod međunarodnom zaštitom koja borave u Karlovcu organizirao posjetu Slatkovodnom akvariju – Aquatika. Našem veselom druženju pridružila su se i djeca koja pohađaju islamski vjeronauk u Gradu Karlovcu.

Centra za kulturu dijaloga kroz provedbu projekta Novi susjedi – uključivanje osoba pod međunarodnom zaštitom u hrvatsko društvo želi našim najmlađima pružiti priliku da svoje djetinjstvo provode onako kako sva djeca svijeta zaslužuju – bezbrižno i sa osmijehom na licu.

Izložbeni postav akvarija je prikaz flore i faune hrvatskih rijeka i njihovih ekosustava, geološke prošlosti te tradicijske kulture i povijesti porječja karlovačkih rijeka. Postav prikazuje tok krške rijeke – riječnu floru, faunu i njenu bioraznolikost.

Uz radosna dječja lica, i njihovo međusobno natjecanje u odgovaranju na postavljena pitanja stručnog vodiča, naše druženje i boravak u Akvariju protekli su u lijepoj atmosferi.

Projekt Novi susjedi – uključivanje osoba pod međunarodnom zaštitom u hrvatsko društvo,  provodi Centar za kulturu dijaloga u suradnji s MUP-om RH, a sufinanciran je od strane Fonda za azil, migracije i integraciju (AMIF) i Vlade Republike Hrvatske.

 

Autorica: Safeta Jakupović, voditeljica slučaja integracije – CKD

 

CCD
CCD

Comments are closed.