ODRŽANA ONLINE RASPRAVA NA TEMU ”KRIZNA SITUACIJA = ŠANSA ZA NOVI POČETAK?”
June 25, 2021
S NAJMLAĐIMA U POSJETI SLATKOVODNOM AKVARIJU – AQUATIKA U KARLOVCU
June 30, 2021

CENTAR ZA KULTURU DIJALOGA SVEČANO ODRŽAO ”ZAVRŠNU KONFERENCIJU PROGRAMA OMLADINSKE ŠKOLE LIDERSTVA I DIJALOGA”

Centar za kulturu dijaloga – CKD svečano je održao Završnu konferenciju programa Omladinske škole liderstva i dijaloga, edukativnog programa koji je dijelom regionalnog programa Balkanska omladinska škola.

 

Talentirani i uspješni mladi su ovim programom Centra za kulturu dijaloga – CKD unaprijedili saznanja o svijetu i društvu, dosegli viši intelektualni i kulturni razvoj i postali odgovornim predvodnicima/ama sveukupnog društvenog boljitka. Program je ojačao ulogu 40 mladih intelektualaca/ki s različitom akademskom pozadinom u promociji i dijeljenju najboljih praksi u zaštiti ljudskih prava i sloboda, u potpori prevenciji konflikta i borbi protiv radikalnih ponašanja uslijed nerazumijevanja vjere i tradicije. Omladinska škola liderstva i dijaloga trajala je četiri mjeseca, od ožujka do lipnja 2021., a programski sadržaj prati i studijska posjeta Istanbulu koja će biti realizirana u kolovozu 2021. Program Škole provodio se paralelno u dva grada u Republici Hrvatskoj: Zagrebu i Rijeci. Po završetku programa omladinski lideri/ce će predložiti i provesti svoje inicijative uz podršku Centra za kulturu dijaloga kako bi praktično vježbali kompetencije stečene bogatim programom Škole.

 

Završnoj konferenciji, na kojoj je promovirano 40 mladih intelektualaca/ki, nazočili su: muftija i predsjednik Mešihata Islamske zajednice u Hrvatskoj, dr. Aziz ef. Hasanović, veleposlanik Republike Turske u Republici Hrvatskoj, Nj.E. Mustafa Babur Hizlan, akademik prof. Asim Kurjak, predsjednik Yunus Emre Instituta, gospodin Fuat Korkmaz, tajnik Mešihata Islamske zajednice u Hrvatskoj, Nermin ef. Botonjić, izvršna direktorica Centra za kulturu dijaloga, gđa Nejra Kadić Meškić te voditelj Ureda za daw’u i mladež Islamske zajednice u Hrvatskoj, Omer ef. Omanović.

 

Govornici su uputili čestitke polaznicima/ama koji su uspješno završili program Škole.

Izvršna direktorica Centra za kulturu dijaloga – CKD, gđa Nejra Kadić Meškić u svom obraćanju upoznala je prisutne s rezultatima programa Omladinske škole liderstva i dijaloga.

Povodom suradnje Centra za kulturu dijaloga i Islamske zajednice u Hrvatskoj kroz program Omladinske škole liderstva i dijaloga, muftija i predsjednik Mešihata Islamske zajednice u Hrvatskoj, Aziz ef. Hasanović, u svom obraćanju istaknuo je značaj obrazovanja i uputio snažnu poruku mladima da ustraju u istom te da rade na sebi i stječu različite kompetencije kako bi mogli biti konkurentni za sva zanimanja, zvanja i dužnosti koja se nude u društvu s ciljem formiranja kvalitetnog i kreativnog života temeljenog na moralnosti.

Prisutnima se također obratio i veleposlanik Republike Turske u Republici Hrvatskoj, Nj. E. Mustafa Babur Hizlan, koji je uz čestitke polaznicima/ama na završenom programu Škole, iste pozvao na mogućnost korištenja stipendija za postdiplomske i doktorske studije i nastavak obrazovanja u Turskoj. Također u svom obraćanju, veleposlanik Republike Turske u Republici Hrvatskoj istaknuo je vrlo dobre odnose između Republike Turske i Republike Hrvatske.

 

Nakon uvodnih obraćanja, prisutni/e su imali priliku poslušati završno predavanje u okviru Omladinske škole liderstva i dijaloga, akademika prof. Asima Kurjaka, na temu Islamizacija znanja.

 

Završna konferencija programa Omladinska škola liderstva i dijaloga 2021. završila je svečanom dodjelom certifikata i zahvalnica koje su polaznicima/ama i predavačima/cama uručili predsjednik Mešihata Islamske zajednice u Republici Hrvatskoj, muftija Aziz ef. Hasanović i izvršna direktorica Centra za kulturu dijaloga, gospođa Nejra Kadić Meškić.

 

CCD
CCD

Comments are closed.