POLAZNICI/CE OMLADINSKE ŠKOLE LIDERSTVA I DIJALOGA JAČAJU SVOJE LIDERSKE VJEŠTINE
May 24, 2021
AKADEMIK ASIM KURJAK ODRŽAO PREDAVANJE ”ZNANSTVENIK, VJERNIK ILI OBOJE?” U OKVIRU OMLADINSKE ŠKOLE LIDERSTVA I DIJALOGA
May 30, 2021

PREDAVANJE VELEPOSLANIKA FRANCUSKE U HRVATSKOJ U OKVIRU OMLADINSKE ŠKOLE LIDERSTVA I DIJALOGA

Na prošlotjednom predavanju u okviru Omladinske škole liderstva i dijaloga održanom u prostorijama IKC Rijeka, kao gost i predavač bio je veleposlanik Francuske u Hrvatskoj, g. Gaël Veyssière koji je govorio o Francuskom modelu artikulacije između države i religija.

Polaznici/ce su mogli čuti o statusu religija na državnom nivou, što je bilo veoma zanimljivo, obzirom da je islam u Republici Hrvatskoj priznata religija, što u Francuskoj nije slučaj.

Veleposlanik je objasnio da Francuska pokušava ostati neutralna kada je riječ o ispoljavanju bilo koje religije na javnim mjestima, te je naglasio da država nastoji poboljšati odnos sa vjerskim zajednicama.

 

Na kraju predavanja, polaznici/ce su postavljali aktualna pitanja, posebno ona zbog kojih mediji predstavljaju islam u pogrešnom obliku. Veleposlanik se složio da mediji nažalost loše utječu na cjelokupnu sliku te izrazio oduševljenje sa stanjem muslimana u Hrvatskoj, koji doista žive u suživotu i dijalogu, ravnopravno kao i svaki drugi građanin.

Veleposlanik se zahvalio na ukazanoj prilici te se ponovno nada skorom dolasku.

Omladinska škola liderstva i dijaloga dijelom je regionalnog programa Balkanska omladinska škola 2021. koju u Hrvatskoj provodi Centar za kulturu dijaloga u suradnji s Islamskom zajednicom u Hrvatskoj i uz podršku Ureda za tursku dijasporu i srodne narode Vlade Republike Turske.
Omladinska škola liderstva i dijaloga je edukativni program za mlade kojim mladi grade i jačaju liderske kompetencije, stječu nove spoznaje o svijetu i društvu, doseži viši intelektualni i kulturni razvoj, jačaju kulturu dijaloga i postaju predvodnicima/ama općeg društvenog boljitka.

CCD
CCD

Comments are closed.