DARIVANJE MAJKE I DJETETA PRIJE ROĐENJA IZ OBITELJI S ODOBRENOM MEĐUNARODNOM ZAŠTITOM
January 29, 2021
CENTAR ZA KULTURU DIJALOGA DODIJELIO POVELJU ZA PROMICANJE RAZLIČITOSTI U JEDNAKOSTI
February 3, 2021

POSJETA CENTRA ZA KULTURU DIJALOGA AZILANTIMA/CAMA U SISKU

Povodom nedavnih potresa na sisačkom i petrinjskom području zaputili smo se prema Sisku kako bi zajedno s mobilnim timom Sisak obišli naše nove susjede – korisnike i korisnice projekta Novi susjedi.

Prilikom obilaska posjećivali smo naše korisnike u njihovim domovima kako bi se još jednom uvjerili da su svi u najboljem redu. Ono što nas je pozitivno iznenadilo, uz sva nemila dešavanja i svakodnevne potrese na tom području koja kod ljudi koji tamo stanuju već izaziva određene psihičke posljedice i stres, je to što su nas svi korisnici kod kojih smo bili, dočekali u vrlo vedrom raspoloženju i s osmjesima na licima, puni gostoprimstva i ljubaznosti.

Družeći se sa svakim korisnikom, kroz razgovor i smijeh razmjenjivali smo razna iskustva, dodatno se međusobno upoznali, a neki od korisnika su podijelili s nama i svoj životni put i izazove.

U namjeri da naše korisnike dodatno razveselimo i ohrabrimo, kao mali znak pažnje smo svakom od njih uručili i pakete s poklonima.

Također, uvjerili smo se kako većina njih izvrsno napreduje u razumijevanju i govoru hrvatskog jezika, što je ključno u pozitivnoj integraciji u društvo.

Kako su pojedini korisnici zaposleni u jednoj od domaćih tvrtki iz Siska, prilikom samog obilaska Siska, nismo mogli ne svratiti do predstavnika iste tvrtke i uručiti im Povelju za promicanje različitosti u jednakosti, kao priznanje za stvaranje radnog okruženja bez predrasuda te prepoznavanju važnosti integracije i uključivanja osoba s odobrenom međunarodnom zaštitom u hrvatsko društvo.

Prije odlaska nazad u Zagreb, posjetili smo i predstavnike prijateljske organizacije Građanska inicijativa ”Moj grad Sisak”, kako bi se pozdravili i još jednom izrazili im riječi podrške!

 

Projekt Novi susjedi – uključivanje osoba s odobrenom međunarodnom zaštitom u hrvatsko društvo Centar za kulturu dijaloga provodi u suradnji s MUP-om RH, a sufinanciran je od strane Fonda za azil, migracije i integraciju (AMIF) i Vlade Republike Hrvatske.

 

 

 

CCD
CCD

Comments are closed.