POSJETA CENTRA ZA KULTURU DIJALOGA AZILANTIMA/CAMA U SISKU
January 29, 2021
NOVI SUSJEDI U FOKUSU KONFERENCIJE O GLOBALNOM KOMPAKTU O IZBJEGLICAMA
February 9, 2021

CENTAR ZA KULTURU DIJALOGA DODIJELIO POVELJU ZA PROMICANJE RAZLIČITOSTI U JEDNAKOSTI

Većini osoba u pokretu, integracija u njihov novi dom uvelike ovisi o zapošljavanju. Pronalazak zaposlenja nije samo bitan za samostalnost tih osoba, već također može poboljšati njihove jezične vještine, povećati kulturnu svijest, izgraditi lokalne i društvene mreže te poboljšati tjelesno i mentalno zdravlje.

 

Osobe u pokretu su doista među najosjetljivijim ljudima koji su pretrpjeli ogromne patnje, a ipak, među najotpornijim su ljudima na zemlji. Često pronalaze snagu da prevladaju očaj i stvore nove živote u novim zemljama protiv naizgled velikih izazova. Donose vrijedne vještine i željni su uz naporan rad uzdržavati sebe i svoje obitelji. Osobe u pokretu nisu ljudi koji će nam oduzeti nešto. Suprotno tome, oni mogu doprinijeti svojoj novoj lokalnoj zajednici ekonomski, socijalno i kulturno, ako im pružimo priliku za to i ako osiguramo postojanje odgovarajućih programa integracije.

 

Kroz projekt ”Novi susjedi” naši mobilni timovi svakodnevno komuniciraju s korisnicima/ama istoga te ih kroz pripremu za zapošljavanje, pomoć u životopisima i tehnikama razgovora podržavaju kako bi razvili ostvariv plan za pronalaženje posla koji odgovara samim korisnicima, a u konačnici i samog zaposlenja.

 

Prepoznajući doprinos domaće tvrtke Sikol antikorozivna zaštita d.o.o. iz Siska, kao tvrtke koja ima korporativnu društvenu odgovornost u pogledu izgradnje interkulturnog hrvatskog društva, a istovremeno stvaranjem inkluzivne sredine i praksi, koja trenutno zapošljava korisnike projekta ”Novi susjedi”, Centar za kulturu dijaloga je istoj upravo tim povodom dodijelio Povelju za promicanje različitosti u jednakosti kao priznanje za doprinos promicanju ljepote različitosti i poticanju dijaloga, prihvaćanju načela i praksi jednakosti i ravnopravnosti, stvaranju radnog okruženja bez predrasuda te prepoznavanje važnosti integracije i uključivanja osoba s odobrenom međunarodnom zaštitom u hrvatsko društvo.

 

Projekt ”Novi susjedi – uključivanje osoba s odobrenom međunarodnom zaštitom u hrvatsko društvo”, Centar za kulturu dijaloga provodi u suradnji s MUP-om RH, a sufinanciran je od strane Fonda za azil, migracije i integraciju (AMIF) i Vlade Republike Hrvatske.

 

CCD
CCD

Comments are closed.