CENTAR ZA KULTURU DIJALOGA OBILJEŽIO MEĐUNARODNI DAN ŽENA
March 9, 2021
NAJMLAĐI KORISNICI PROJEKTA ”NOVI SUSJEDI” U OBILASKU TEHNIČKOG MUZEJA ”NIKOLA TESLA”
March 13, 2021

OTVARANJE PROGRAMA ”OMLADINSKA ŠKOLA LIDERSTVA I DIJALOGA / REGIONALNI PROGRAM BALKANSKA OMLADINSKA ŠKOLA”

Danas (12.3.2021.) u IKC Zagreb i sutra (13.3.2021.) u IKC Rijeka će se održati konferencije otvaranja programa Omladinska škola liderstva i dijaloga / Regionalni program Balkanska omladinska škola 2021. Projekt financira Ured za tursku dijasporu i srodne narode Republike Turske (Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı – YTB) iz Republike Turske.

 

Program Balkanske omladinske škole ima za cilj ojačati ulogu mladih intelektualaca različitih akademskih sredina kako bi doprinijeli promicanju i razmjeni najboljih praksi u zaštiti ljudskih prava, potpori prevenciji sukoba i borbi protiv radikalnog ponašanja kao pogrešnog tumačenja religije i tradicije, jačajući odnose između mladih intelektualaca u različitim poljima znanosti, poboljšavajući znanje mladih o svijetu i društvu, pomažući njihov intelektualni i kulturni razvoj i čineći ih vođama za ukupnu društvenu dobrobit. Ove godine Program u Hrvatskoj istodobno će se realizirati u Zagrebu i Rijeci.

 

Balkansku omladinsku školu mladih Hrvatske u Zagrebu, 12. ožujka 2021., otvorit će muftija i predsjednik Islamske zajednice u Hrvatskoj dr. Sc. Aziz efendija Hasanović i predsjednik Ureda za tursku dijasporu i srodne narode Republike Turske, gospodin Abdullah Eren. Događaju će prisustvovati veleposlanik Republike Turske u Republici Hrvatskoj, Nj. E. g. Mustafa Babur Hizlan, kao i osam članova izaslanstva Ureda za tursku dijasporu i srodne narode Republike Turske.

 

 

 

CCD
CCD

Comments are closed.