HRVATSKI MODEL INTEGRACIJE U FOKUSU OMLADINSKE ŠKOLE LIDERSTVA I DIJALOGA
April 15, 2021
BAJRAMSKI DOMJENAK SA SUDIONICIMA/AMA OMLADINSKE ŠKOLE
May 16, 2021

ODRŽANA ONLINE TRIBINA NAZIVA ”MIGRACIJE, INTEGRACIJA I NEVLADINE ORGANIZACIJE”

Danas je održana online tribina naziva ”Migracije, integracija i nevladine organizacije”, organizirana od strane Hrvatske zaklade za znanost, kroz projekt ”Integra – sport, diskriminacija i integracija” na kojoj je ispred Centra za kulturu dijaloga sudjelovala izvršna direktorica istoga – Nejra Kadić Meškić.
Uz Kadić Meškić, sudionice na tribini su bile i Dr. sc. Aleksandra Djurić-Milovanović iz International Dialogue Centre (KAICIID) te gđa Sara Kekuš iz Centar za mirovne studije, Hrvatska.
Sudionice su na ovoj tribini kroz svoja izlaganja predstavile svoje organizacije kao i rad i ciljeve istih, a ujedno i trenutne aktivnosti i projekte koje njihove organizacije provode- gdje se izvršna direktorica Kadić Meškić osvrnula i na projekt koji Centar za kulturu dijaloga trenutno provodi u suradnji s MUP-om RH, naziva ”Novi susjedi – uključivanje osoba s odobrenom međunarodnom zaštitom u hrvatsko društvo”.
Nadalje, sudionice su naglasak u svojim izlaganjima stavljale na temu integracija osoba u pokretu, pripadnika manjinskih zajednica, kao i koje aspekte integracije organizacije koje predstavljaju najviše provode.
Ujedno se razgovaralo i o izazovima o kojima se susreću kao i o suradnjama s različitim institucijama i medijima.
Moderatorica današnje online tribine je bila dr. sc. Marijeta Rajković Iveta.
CCD
CCD

Comments are closed.