OBITELJSKI DAN U IKC ZAGREB S CENTROM ZA KULTURU DIJALOGA

February 11, 2020
CENTAR ZA KULTURU DIJALOGA NA OKRUGLOM STOLU O IZAZOVIMA PREMJEŠTAJA IZBJEGLICA
February 2, 2020
FORUM KAZALIŠTE U IZVEDBI VOLONTERA/KI CENTRA ZA KULTURU DIJALOGA
February 21, 2020

Centar za kulturu dijaloga u suradnji s Medžlisom Islamske zajednice u Hrvatskoj u subotu, 25. siječnja 2020. godine u prostorijama Islamskog kulturnog centra u Zagrebu okupio je veliki broj djece i odraslih povodom održavanja programa Obiteljskog dana.

 

Obiteljski dan je okupio djecu, roditelje i sve zainteresirane u druženju uz knjigu i kreativno izražavanje koje je kod djece potaklo maštovito stvaralaštvo, a odrasle podsjetilo na važnost obitelji kao najvažnije jedinice društva.

Bogati program najprije je osigurao druženje djece i odraslih uz čitanje bajke Prodavač oblaka autora Fahrudina Kučuka koji je spisatelj te osnivač i direktor Festivala dramskog, literarnog, likovnog i glazbenog stvaralaštva FEDU u Sarajevu.

Potom su djeca svoju maštu kreativno izražavala kroz kreiranje i izradu dvorca s ilustratoricom i umjetnicom Almom Medić, Alminjo.

Odrasli su za to vrijeme imali priliku čuti tužnu priču o Lakonogoj, prvoj stradaloj djevojčici opkoljenog Sarajeva u 1992. godini. Priča je bila podsjetnik pravih životnih vrijednosti i inspiracija je za kulturu dijaloga koja nam je neophodna za međusobno poštovanje, uvažavanje i mir, kao i poticaj izgradnji interkulturanog društva.

Obiteljski dan približio je djeci pisanu vrijednost i kreativno stvaralaštvo, različite vrste umjetnosti koje su neophodne i bitne u razvoju, edukaciji i oblikovanju vještina od ranog djetinjstva pa sve do odrasle dobi.

Centar za kulturu dijaloga i Medžlis Islamske zajednice Zagreb zahvalni su i ponosni na suradnju s umjetnicima g. Fahrudinom Kučukom i gđom Almom Medić.

CCD
CCD

Comments are closed.