CENTAR ZA KULTURU DIJALOGA NA OKRUGLOM STOLU O IZAZOVIMA PREMJEŠTAJA IZBJEGLICA

February 2, 2020
Centar za kulturu dijaloga CKD
CKD POSLAO PORUKU VAŽNOSTI MEĐURELIGIJSKOG DIJALOGA U MODERNOJ EUROPI
December 17, 2019
Obiteljski dan - Centra za kulturu dijaloga u suradnji s Medžlisom Islamske zajednice u Hrvatskoj
OBITELJSKI DAN U IKC ZAGREB S CENTROM ZA KULTURU DIJALOGA
February 11, 2020

Voditeljica Centara za kulturu dijaloga, Nejra Kadić Meškić sudjelovala je u okruglom stolu Iskustva Kanade u programu premještaja izbjeglica organiziranim od strane Veleposlanstva Kanade i veleposlanika Alana Bowmana u petak, 31. siječnja 2020. godine u Europskoj kući u Zagrebu.

 

Predstavnik i predstavnica Ureda za imigraciju, izbjeglice i državljanstvo Kanade, g. Greg Chubak i gđa Dominik Viel-Lablanc prezentirali su iskustva i dobre primjere prakse Kanade, te modele programa premještaja izbjeglica. Okruglom stolu su prisustvovali svi relevantni sudionici/e procesa premještaja i integracije izbjeglica u Republici Hrvatskoj uključujući predstavnike/ce vlasti, međunarodnih organizacija i civilnog sektora. Tako su u okruglom stolu sudjelovali predstavnici/e Ministarstva vanjskih i europskih poslova Republike Hrvatske, Zavoda za zapošljavanje, Veleposlanstva Kanade, Veleposlanstva SAD, IOM-a, JRS-a, Centra za mirovne studije, itd.

Prisutni su upoznati s naporima i radom Centra za kulturu dijaloga i Islamske zajednice u Hrvatskoj u oblasti, te su poentirani izazovi u provedbi programa premještaja izbjeglica kao i njihovoj integraciji u nova društva. Razgovaralo se o sličnostima Kanade i Republike Hrvatske i mogućnosti učenja iz iskustava ove dvije zemlje.

CCD
CCD

Comments are closed.