OBILJEŽEN RUŽIČASTI LISTOPAD U IKC ZAGREB

November 5, 2019
ISLAMSKA ZAJEDNICA U HRVATSKOJ NA PRVOM DIJALOŠKOM FORUMU O POLITIKAMA ZA IZBJEGLICE I MIGRANTE U EUROPI
October 27, 2019
MLADI U MEĐURELIGIJSKOM DIJALOGU
MLADI U MEĐURELIGIJSKOM DIJALOGU
November 20, 2019

U organizaciji Medžlisa Zagreb i Centra za kulturu dijaloga – CKD u prostorijama Islamskom kulturnog centra Zagreb obilježen je ružičasti listopad kao mjesec posvećen borbi protiv zloćudnih oboljenja kod žena i podizanju svijesti od opasnosti ovih oboljenja.

 

Znakovita je i važna podrška religijske zajednice kampanji poput ove koja za cilj ima informirati žene o važnosti zdravlja, potaći ih na poduzimanje preventivnih mjera i izuzimanje ponašanja i životnih navika koje povećavaju rizik za obolijevanje.

Ružičasti listopad u Islamskom kulturnom centru Zagreb obilježen je stručnim predavanjem o najčešćem zloćudnom oboljenju kod žena u svijetu ali i u Hrvatskoj, uzrocima i rizičnim čimbenicima za nastanak oboljenja, te primarnoj i sekundarnoj prevenciji bolesti. Stručna predavanja upriličena su od strane dr. med. Leile Swindeh Obarčanin, specijalistice epidemiologije i više medicinske sestre i strukovne učiteljice u Srednjoj medicinskoj školi, Adele Aličelebić. Žene su upoznate i s Nacionalnim programom prevencije koji provodi Zavod za javno zdravstvo Republike Hrvatske, te mnogobrojnim primjerima različitim kampanje koje kompanije provode u okvirima svoje korporativne društvene odgovornosti.

Predavanje je bilo označeno ružičastim vrpcama koje su usmjerene na buđenje svijesti o bolestima koje se javljaju kod žena, pronalasku lijeka i informiranju žena i tinejdžerki o važnosti zdravlja i pregleda.

Ovom aktivnošću su Medžlis Zagreb, Centar za kulturu dijaloga – CKD i Vijeće žena Medžlisa Zagreb dali značajan doprinos podizanju svijesti džematlijki o ovoj problematici, te ih potakli na preventivne mjere koje su ključne u očuvanju njihovog zdravlja.

 

CCD
CCD

Comments are closed.