Održan 13. sastanak Europske migracijske mreže Nacionalne kontaktne točke za Republiku Hrvatsku
December 16, 2022
Obilježen Međunarodni dan migranata u Zagrebu
December 20, 2022

Međunarodni dan ljudskih prava i Međunarodni dan migranata obilježeni u Karlovcu

Povodom Međunarodnog dana ljudskih prava, te Međunarodnog dana miganata, 17. prosinca u Karlovcu je Centar za kulturu dijaloga u okviru projekta Novi susjedi – uključivanje osoba s odobrenom međunarodnom zaštitom u hrvatsko društvo organizirao program i druženje za nove susjede i lokalno stanovništvo. U kreiranju i osmišljavanju programa sudjelovala su djeca izbjeglice krojeći ga po svojim potrebama.

Pozdravom i uvodnim govorom program je otvorila kulturna medijatorica Ervina Šabić. Nakon uvodnog govora prisutnima se obratio glavni karlovački imam Almir ef. Šabić kratkim predavanjem o danu migranata, te važnosti međusobnog upoznavanja, razumijevanja i produbljivanja dijaloga između novih susjeda koji su se doselili u Karlovac i lokalnog stanovništva.

Potom su u programu sudjelovala djeca izbjeglice recitiranjem poučnih izreka o ljudskim i dječjim pravima, i to koristeći se odlično hrvatskim jezikom.

Domjenak na kraju programa bio j dodatni poticaj za dijalog i bolje međusobno upoznavanje a isti su priredile vrijedne ruke naših novih susjeda iz Sirije.

CCD
CCD

Comments are closed.