ALEN EF. CRNKIĆ U OMLADINSKOJ ŠKOLI: PRAVILA ŽIVOTNOG USPJEHA KROZ PRIZMU ISLAMA
June 2, 2021
TIM CENTRA ZA KULTURU DIJALOGA DIJELOM SAVJETODAVNE SKUPINE UREDA ZA LJUDSKA PRAVA I PRAVA NACIONALNIH MANJINA
June 9, 2021

KORISNICI/CE PROJEKTA ”NOVI SUSJEDI” U POSJETI MEĐUNARODNOJ VRTNOJ IZLOŽBI FLORAART NA BUNDEKU

Omiljeni proljetni događaj brojnih Zagrepčana/ki, Međunarodna vrtna izložba Floraart održana je i ove godine po 55. put, pa je tako i ovog proljeća zagrebačko jezero Bundek najljepša gradska cvjetna oaza, u kojoj uživaju brojni posjetitelji.

 

Tim povodom mobilni timovi Centra za kulturu dijaloga, za jedan dio korisnika projekta “Novi susjedi” s područja Grada Zagreba, organizirali su posjet vrtnoj izložbi Floraart uz zajedničko poslijepodnevno druženje, s ciljem da im Bundek, kao oaza odmora užurbanog ritma Zagreba, ispriča svoju čarobnu priču, još jednu u nizu iz svojega cvjetnog serijala. Priču koja je poseban doživljaj za oko i dušu.

 

Duga tradicija velike vrtne izložbe Floraart našim novim susjedima otkrila je dio bogate cvjetne baštine grada, koja se posebno u proljetno vrijeme osjeća u svakom gradskom kutku. Imali su priliku vidjeti raskošnu cvjetnu rapsodiju prepunu raznovrsnog cvijeća, čudesnih biljaka, cvjetnih instalacija kao i mnoga idejna rješenja uređenja vrtova i zelenih površina, nove tehnike aranžiranja cvijeća, novitete u biljnoj proizvodnji i vrtnoj mehanizaciji te prezentacije raznih proizvođača biljnih materijala.

 

Preostalo vrijeme, provelo se u ugodnoj i pozitivnoj atmosferi uz razgovor, smijeh i dječju igru, upotpunjeni uz čaj, kavu te slane i slatke arapske specijalitete pripremljene od strane vrijednih ruku „Novih susjeda“.

 

Projekt ”Novi susjedi – uključivanje osoba s odobrenom međunarodnom zaštitom u hrvatsko društvo”, Centar za kulturu dijaloga provodi u suradnji s MUP-om RH, a sufinanciran je iz Fonda za azil, migracije i integraciju (AMIF) i Vlade Republike Hrvatske.

 

Autorica: Merdijana Dugonjić, voditeljica slučaja integracije – Centar za kulturu dijaloga

 

CCD
CCD

Comments are closed.