JAVNI DOGAĐAJ ”PSIHOLOŠKO OSNAŽIVANJE ŽENA S ODOBRENOM MEĐUNARODNOM ZAŠTITOM”
February 2, 2022
CKD PRIPREMIO ROĐENDANSKO IZNENAĐENJE JEDNOM OD KORISNIKA PROJEKTA ”NOVI SUSJEDI”
March 8, 2022

KONFERENCIJA ”JAČANJE INTERKULTURNOG I RAVNOPRAVNOG RADNOG OKRUŽENJA” – MEĐ. DAN ŽENA

Povodom Međunarodnog dana žena, Centar za kulturu dijaloga organizirao je konferenciju Jačanje interkulturnog i ravnopravnog radnog okruženja.

 

Konferenciji su prisustvovale korisnice projekta Novi susjedi kao i žene iz lokalne zajednice, koju je uvodnim govorom otvorila projektna asistentica Elvira Omerović. Nakon uvodnog govora prisutnima se obratila i voditeljica projekta Novi susjedi, Nejra Kadić Meškić s riječima dobrodošlice, a potom je gđa Kristina Ercegović održala kratko motivacijsko predavanje Samo svoja gazdarica!. Program konferencije nastavili smo panelom Jednake u različitosti na tržištu rada na kojem su sudjelovale gđa Marijana Šimundža, gđa Zrinka Ljevar Marelić i korisnice projekta Novi susjedi gđa Nahia Hnoun, gđa Najiba Najib, te gđa Freshta Noorzada. Kroz panel, kojim je moderirala gđa Kristina Ercegović, sudionice su razgovarale o svojim životnim iskustvima u radu na vlastitim karijerama te podijelile svoja životna iskustva o preprekama na koja su nailazile, kao i zanimljive savjete ostalim prisutnima.

Program je nastavljen poslovnim susretom hrvatskih poduzetnica i žena s odobrenom međunarodnom zaštitom na kojem su žene iz lokalne zajednice i žene s odobrenom međunarodnom zaštitom u Hrvatskoj imale priliku razgovarati međusobno, dodatno se upoznati te podijeliti si korisne savjete.

Nakon poslovnog susreta, druženje i upoznavanje smo nastavili uz zajednički ručak te je konferencija završena radionicom Moj prvi posao u Hrvatskoj koju je vodila gđa Sanja Damiani iz Vedas Consultinga d.o.o..

 

Cilj konferencije, koja je organizirana povodom Međunarodnog dana žena, osim upoznavanja i zajedničkog druženja žena iz lokalne zajednice s korisnicama projekta Novi susjedi – uključivanje osoba s odobrenom međunarodnom zaštitom u hrvatsko društvo, bio je i dodatno ohrabriti naše nove susjede i potaknuti ih na zapošljavanje u Hrvatskoj, kao jednom od ključnih koraka u njihovom procesu ka integraciji u novu zajednicu.

 

Također, ovom prilikom Centar za kulturu dijaloga svim ženama diljem svijeta želi da nikada ne sumnjate u sebe i da zapamtite da možete postići svaki cilj! Sretan Vam Međunarodni dan žena!

 

Projekt Novi susjedi – uključivanje osoba s odobrenom međunarodnom zaštitom u hrvatsko društvo, provodi Centar za kulturu dijaloga u suradnji s MUP-om RH, a isti sufinancira Europska Unija iz Fonda za azil, migracije i integraciju (AMIF) i Vlada Republike Hrvatske.

 

 

 

CCD
CCD

Comments are closed.