KONFERENCIJA ”JAČANJE INTERKULTURNOG I RAVNOPRAVNOG RADNOG OKRUŽENJA” – MEĐ. DAN ŽENA
March 7, 2022
Dijalog kroz okuse Orijenta i Mediterana
March 17, 2022

CKD PRIPREMIO ROĐENDANSKO IZNENAĐENJE JEDNOM OD KORISNIKA PROJEKTA ”NOVI SUSJEDI”

Danas smo bili u posjeti TŽV-u Gredelj, radnom mjestu jednog od našeg korisnika projekta Novi susjedi – uključivanje osoba s odobrenom međunarodnom zaštitom u hrvatsko društvo.

 

Prigoda zbog koje smo zapravo danas išli u posjetu TŽV-u Gredelj, je kako bi smo iznenadili gospodina Bahjata Alhusseina za njegov rođendan.

Prilikom dolaska u TŽV Gredelj, dočekali su nas zaposlenici iste: tajnica, Biljana Muža; voditeljica odjela marketinga, Marina Bomestar te menadžer poslovne cjeline za proizvodnju rezervnih dijelova, Marijan Grgurić – ujedno i nadređeni gospodinu Alhusseinu.

Prije odlaska u dio pogona gdje gospodin Alhussein radi kao certificirani varioc, kratko smo razgovarali s gospodinom Grgurićem, koji nam je kroz razgovor iskazao vidno zadovoljstvo kako i radom gospodina Alhusseina tako i njegovim uspjehom u integraciji: ”Gospodin Alhussein je kod nas od prošle godine te se jako dobro uklopio u našu sredinu – socijalizirao se u našoj sredini. Radove koje on obavlja – radi kvalitetno.”

Na pitanje kako se g. Alhussein snalazi što se tiče komuniciranja na hrvatskom jeziku i kako su ga ostali kolege prihvatili, gospodin Grgurić odgovara: ”Njegov hrvatski jezik je već dobrano napredovao, ima tu lijepu boju glasa, a i ja osobno sa njim svaki dan komuniciram – vrlo mi je zanimljiv i simpatičan. Među dečkima s kojima radi je omiljen i lijepo komunicira sa svima. Slaže se sa svima izuzetno dobro!”.

 

Nakon razgovora s gospodinom Grgurićem zaputili smo se prema pogonu, kroz koji smo imali priliku vidjeti na koji način funkcionira sama proizvodnja dijelova za vlakove.

Dolazimo do radnog prostora g. Alhusseina, te dok nas još nije primijetio, iz daljine vidimo kako je zaista posvećen svojim radnim obavezama. Dok on i dalje radi, njegovi kolege i ostali prisutni mu donose rođendansku tortu i svi zajedno ga ugodno iznenađujemo i čestitamo mu rođendan!

Vidno iznenađen i sretan, zahvaljuje se svima i požuruje isjeći tortu na više dijelova kako bi ju sa svima okupljenima i podijelio.

 

Ovom prilikom Centar za kulturu dijaloga izražava zahvalu TŽV-u Gredelj na prepoznavanju važnosti integracije osoba s odobrenom međunarodnom zaštitom u hrvatskoj, a što pokazuje samim činom zapošljavanja istih!

 

Dragi naš Bahjat, Centar za kulturu dijaloga ti još jednom želi sretan rođendan i sve najljepše želje!

 

Projekt Novi susjedi – uključivanje osoba s odobrenom međunarodnom zaštitom u hrvatsko društvo, provodi Centar za kulturu dijaloga u suradnji s MUP-om RH, a isti sufinancira Europska Unija iz Fonda za azil, migracije i integraciju (AMIF) i Vlada Republike Hrvatske.

 

 

 

CCD
CCD

Comments are closed.