SINERGIJA PROJEKATA ”NOVI SUSJEDI” I ”INCLuDE”
March 30, 2021
UNUTAR-RELIGIJSKI DIJALOG MEĐU MLADIM POLAZNICIMA/AMA OMLADINSKE ŠKOLE LIDERSTVA I DIJALOGA
April 1, 2021

CENTAR ZA KULTURU DIJALOGA SUDJELOVAO U OBNOVI STANA I USELIO KORISNIKA U ISTI

Centar za kulturu dijaloga u suradnji sa Središnjim državnim uredom za obnovu i stambeno zbrinjavanje, nedavno je uselio korisnika projekta ”Novi susjedi – uključivanje osoba s odobrenom međunarodnom zaštitom u hrvatsko društvo” u stan na području Zagreba.

 

Shodno tome da je spomenuti stan bio oštećen potresom, te kao takav nije bio u stanju za useljenje, Centar za kulturu dijaloga je odlučio preuzeti trošak obnove istoga, te ga u potpunosti opremiti i prilagoditi korisniku.

Iznimno nam je drago da smo realizirali ovo useljenje i omogućili našem korisniku, koji je bio smješten godinu i pol dana u Prihvatilištu za tražitelje azila, preseljenje u svoj novi dom.

 

Useljenju su prisustvovale djelatnice Centra za kulturu dijaloga iz mobilnog tima ”Zagreb” kao i predstavnik Središnjeg državnog ureda za obnovu i stambeno zbrinjavanje, koji su korisniku zaželjeli dobrodošlicu.

 

Dojmovi korisnika su bili vrlo pozitivni, bio je jako sretan, što je nama u Centru za kulturu dijaloga i najbitnije te mu ovim putem još jednom želimo svu sreću u daljnjem napretku ka integraciji!

 

 

Projekt Novi susjedi – uključivanje osoba s odobrenom međunarodnom zaštitom u hrvatsko društvo provodi Centar za kulturu dijaloga u suradnji s MUP-om RH, a isti je sufinanciran od strane Fonda za azil, migracije i integraciju (AMIF) i Vlade Republike Hrvatske.

 

CCD
CCD

Comments are closed.