CENTAR ZA KULTURU DIJALOGA NA 5. SASTANKU MREŽE ZA DIJALOG (NETWORK4DIALOGUE)
April 1, 2021
DIREKTOR INSTITUTA ZA HISTORIJU GOST U OMLADINSKOJ ŠKOLI LIDERSTVA I DIJALOGA
April 12, 2021

CENTAR ZA KULTURU DIJALOGA POKRENUO SURADNJU S YUNUS EMRE INSTITUTOM U HRVATSKOJ

Centar za kulturu dijaloga od ožujka 2021. provodi projekt Omladinske škole liderstva i dijaloga koja je dijelom regionalnog programa Balkanske omladinske škole 2021. podržane od strane Ureda za tursku dijasporu i srodne narode Republike Turske (YTB). 40 mladih i ambicioznih osoba u Zagrebu i Rijeci intelektualno će ojačati kroz interaktivni program predavanja koje će održati etablirani i eminentni stručnjaci iz različitih područja. Mladi će steći vještine vođenja i dijaloga kroz program predavanja i radionica te će upoznati kulturne mostove između Turske i Hrvatske kroz knjižni klub, filmografiju, posjete kulturnim institucijama kao i studijski posjet Turskoj. Tijekom programa mladi će naučiti i osnove turskog jezika kroz tečaj turskog jezika.

 

Tim povodom, Centar za kulturu dijaloga je u srijedu, 31. ožujka 2021. u svojim prostorijama ugostio predstavnike Yunus Emre Instituta.

 

Izvršna direktorica, gđa Kadić Meškić, zahvalila se direktoru Instituta, g. Korkmazu, i suradnicima što su svojim dolaskom uveličali svečano otvorenje programa te ukratko predstavila mogućnosti suradnje u programu kroz tečaj turskog jezika – za što Institut posjeduje najbolje stručnjake. G. Korkmaz zahvalio se na pozivu, iznio riječi hvale za samo otvorenje, ali i provedbu programa te iskazao otvorenost i spremnost za svaku vrstu dijaloga i suradnje.

 

Sastanku su nazočili i profesor turskog jezika, g. Fatih Erkin Mahdum, tajnica Instituta, gđa Helena Jendričko i projektna asistentica CKD-a, gđa Elvira Omerović.

 

Polaznici/e Omladinske škole liderstva i dijaloga u Zagrebu i Rijeci kroz tečaj će naučiti osnove turskog jezika u 52 školska sata, a najboljih 20 će svoje novostečeno znanje moći usavršiti na studijskom putovanju u Istanbulu.

 

CCD
CCD

Comments are closed.