UNUTAR-RELIGIJSKI DIJALOG MEĐU MLADIM POLAZNICIMA/AMA OMLADINSKE ŠKOLE LIDERSTVA I DIJALOGA
April 1, 2021
CENTAR ZA KULTURU DIJALOGA POKRENUO SURADNJU S YUNUS EMRE INSTITUTOM U HRVATSKOJ
April 2, 2021

CENTAR ZA KULTURU DIJALOGA NA 5. SASTANKU MREŽE ZA DIJALOG (NETWORK4DIALOGUE)

Centar za kulturu dijaloga kao članica Mreže za dijalog (Network4Dialogue) sudjelovao je na dvodnevnom sastanku Mreže koji se održava dva puta godišnje.

Sastanku su nazočile članice Mreže, udruge i organizacije koje djeluju u području integracije i pružanja pomoći migrantima i izbjeglicama u Europi iz Italije, Njemačke, Španjolske, Švedske, Švicarske, Austrije, Velike Britanije, Grčke, Srbije i Hrvatske.

 

Na sastanku su sudjelovali i profesor Mohammed Abu-Nimer koji je govorio o važnosti zajedničkog angažmana religijskih lidera i donositelja odluka u europskim društvima, te ekspertica u procesima zagovaranja u udruzi Voice in Bulgaria, Rosita Atanasova koja je govorila o temi uključivanja dionika u procese vezane za azil i migracije od rada na terenu do razine politika. Prezentacije su imale gđa Laura Batalia Adam, predstavnica odjela za migracijske politike u Hello Europe Ashoka koja je govorila o temi kako društvena inovacija može oblikovati politike i gđa Feyrouz Lajiti-Djalai, službenica za integracijske politike pri Integrating Cities Eurocities koja je govorila o povezivanju lokalnih i EU razina. Sastankom je moderirala koordinatorica Mreže, Aleksandra Đurić Milanović. Sastanku su nazočili i voditelji procesa u KAICIID uredu, Johannes Langer i Anas Alabbadi.

 

Mreža za dijalog je mreža Centra za dijalog KAICIID koja okuplja udruge i organizacije iz Europe koje djeluju u području integracije i pružanja pomoći migrantima i izbjeglicama u Europi – www.network4dialogue.eu.

 

CCD
CCD

Comments are closed.