SVEČANI PRIJEM NOVIH SUSJEDA IZ AFGANISTANA U OPĆINI GRADA RIJEKA
December 21, 2021
U DIJALOGU S PREDSTAVNICIMA VELEPOSLANSTVA FRANCUSKE REPUBLIKE U REPUBLICI HRVATSKOJ
January 12, 2022

CENTAR ZA KULTURU DIJALOGA OBAVIO PRESELJENJE TRIJU OBITELJI IZ AFGANISTANA

Dijelom aktivnosti koje Centar za kulturu dijaloga provodi u sklopu projekta Novi susjedi su i preseljenja korisnika/ca istoga iz prihvatilišta u njihove nove domove diljem Hrvatske.
Preseljenja su jedna od najemotivnijih aktivnosti koje naši mobilni timovi i predstavnici/e Centra za kulturu dijaloga obavljaju – naravno onih pozitivnih emocija – teško je zapravo opisati sreću i veselje naših novih susjeda u trenu kada započinju svoj život u novim sredinama, a naša zadaća pored svega je upravo ta – olakšat im tu fazu, a nagrada su nam njihovi osmjesi i naravno povjerenje.
Tako su naši mobilni timovi ovih dana obavili preseljenja triju obitelji, smještenih u Prihvatilištu za tražitelje azila Zagreb, koje su nam pristigle iz Afganistana shodno nedavnim nemilim događajima tamo, u Sisak i Rijeku.
Uz čvrstu suradnju sa Središnji državni ured za obnovu i stambeno zbrinjavanje, Centar za kulturu dijaloga je organizirao prijevoz i useljenje svojih korisnika u njihove nove domove.
Osim useljenja, naši timovi na terenu, kulturni medijatori/ce te voditelji/ce slučajeva integracija, pružaju podršku korisnicima/ama u smislu pružanja svih informacija koje ih zanimaju i prije svega kako bi im maksimalno olakšali početak življenja u novoj, njima nepoznatoj sredini.
Naš rad se svakodnevno nastavlja sa svim korisnicima/ama projekta Novi susjedi – uključivanje osoba s odobrenom međunarodnom zaštitom u hrvatsko društvo, koji provodimo u suradnji s MUP-om RH, te naši mobilni timovi svakodnevno rade na pružanju podrške korisnicima/ama u procesima daljnje integracije u novim zajednicama.
Projekt Novi susjedi – uključivanje osoba s odobrenom međunarodnom zaštitom u hrvatsko društvo, Centar za kulturu dijaloga provodi u suradnji s MUP-om RH, a isti sufinancira Europska Unija 🇪🇺 iz Fonda za azil, migracije i integraciju (AMIF) i Vlada Republike Hrvatske 🇭🇷.
CCD
CCD

Comments are closed.