CKD I UDRUGA CIVIS MUNDI ZAJEDNO PODIJELILI PAKETIĆE ZA DJECU
December 20, 2021
CENTAR ZA KULTURU DIJALOGA OBAVIO PRESELJENJE TRIJU OBITELJI IZ AFGANISTANA
December 23, 2021

SVEČANI PRIJEM NOVIH SUSJEDA IZ AFGANISTANA U OPĆINI GRADA RIJEKA

U prostorijama Općine Grada Rijeka, Gradonačelnik Marko Filipović sa suradnicima primio je dvije afganistanske obitelji, korisnike/ce projekta ”Novi susjedi”, nastanjene na području Rijeke.
Svečanom prijemu nazočili su i predstavnici Centra za kulturu dijaloga na čelu s izvršnom direktoricom Nejrom Kadić Meškić, te predstavnici udruge Civis Mundi.
Gradonačelnik Marko Filipović je poželio dobrodošlicu novo pridošlim obiteljima te naglasio da je Rijeka, kao multikulturalan grad, na raspolaganju svim ljudima pa tako i našim novim susjedima koji su uslijed nepovoljnih životnih okolnosti došli u potragu za boljim životom.
Izvršna direktorica Centra za kulturu dijaloga Nejra Kadić Meškić Gradu Rijeci je uručila „Povelju za promicanje različitosti u jednakosti“.
Povelja je priznanje za, među ostalim, doprinos promicanju ljepote različitosti i poticanju dijaloga, prihvaćanju načela i praksi jednakosti i ravnopravnosti, stvaranju inkluzivne sredine te jačanju interkulturnog radnog i društvenog okruženja te prepoznavanju važnosti integracije i uključivanja osoba s odobrenom međunarodnom zaštitom u hrvatsko društvo. Također, naglasila je da vjeruje kako će integracija ovih obitelji proći bez velikih problema, jer je Rijeka poznata po svojoj multikulturalnosti i otvorenosti.
Na kraju prijema, Grad Rijeka je darovao Nove susjede prigodnim poklon paketima, dok su gosti domaćinima, u znak zahvalnosti, priredili tradicionalne afganistanske slastice.
Projekt Novi susjedi – uključivanje osoba s odobrenom međunarodnom zaštitom u hrvatsko društvo, provodi Centar za kulturu dijaloga u suradnji s MUP-om RH, a sufinanciran je od strane Fonda za azil, migracije i integraciju (AMIF) i Vlade Republike Hrvatske.
CCD
CCD

Comments are closed.