Novi-susjedi-logo
ZAPOČELA PROVEDBA PROJEKTA ”NOVI SUSJEDI”
April 10, 2020
JAVNOSTI PREDSTAVLJEN PROJEKT CENTRA ZA KULTURU DIJALOGA ”NOVI SUSJEDI”
June 18, 2020

BAJRAMSKI RUČAK S OSOBAMA S ODOBRENOM MEĐUNARODNOM ZAŠTITOM

Kako bismo osobama s odobrenom međunarodnom zaštitom u Republici Hrvatskoj pokazali ljudsko lice integracije, Centar za kulturu dijaloga – CKD organizirao je zajednički ručak s azilantima koji su korisnici/e projekta Novi susjedi – uključivanje osoba s odobrenom međunarodnom zaštitom u hrvatsko društvo.

 

Zajednički ručak je bio povod za bolje međusobno upoznavanje i zbližavanje projektnog tima i osoba s odobrenom međunarodnom zaštitom. Ručku je nazočio i muftija i predsjednik Mešihata Islamske zajednice u Hrvatskoj, akademik Aziz Hasanović koji je našim novim susjedima poželio dobrodošlicu u zajednicu i društvo te napomenuo da su provoditelji projekta izrazito zainteresirani za njihovu integraciju i da bezuvjetno stoje na raspolaganju svima njima.

 

Ručku su prisustvovali voditelji slučajeva integracije i kulturni medijatori/ce koji aktivno i svakodnevno rade na procesu integracije ovih osoba. Druženje su nam dodatno uljepšali i najmlađi koji pokazuju napretke u obrazovanju i učenju hrvatskog jezika na što su posebno ponosni naši kulturni medijatori/ce i voditelji/ce slučajeva integracije koji im u podršci na dnevnoj razini pomažu u praćenju školske nastave i izradi domaćih zadataka te olakšavaju odgovoriti na izazove ovih kao i svih drugih procesa u administrativnim koracima integracije za vrijeme pandemije.

 

Zajednički ručak je kreirao jednu opuštenu atmosferu gdje smo međusobno razmijenili mišljenja o mnogim pitanjima koja su se pojavila te dogovorili skorija druženja u budućnosti. Ovo je samo jedna od mnogih aktivnosti projekta Novi susjedi koji Centar za kulturu dijaloga provodi uz podršku Ministarstva unutarnjih poslova Republike Hrvatske. Projekt je sufinanciran iz Fonda za azil, migracije i integraciju (AMIF) i Vlade Republike Hrvatske.

 

Centar za kulturu dijaloga u težnji ka punoj integraciji osoba s odobrenom međunarodnom zaštitom u hrvatsko društvo, provodi projekt Novi susjedi koji prepoznaje nužnim provedbu učinkovitih integrativnih programa kroz izravan rad s azilantima i osobama s odobrenom supsidijarnom zaštitom, jačanje ljudskih kapaciteta obrazovnih i zdravstvenih ustanova i medija kroz programe prevencije potencijalnog diskriminatornog ponašanja istih prema osobama s odobrenom međunarodnom zaštitom, te podizanje opće informiranosti, senzibiliziranje šire javnosti i kreiranje lokalnih društava dobrodošlice za nove susjede.

 

CCD
CCD

Comments are closed.