CENTAR ZA KULTURU DIJALOGA U POSJETI CASA ARABE
June 12, 2019
CENTAR ZA KULTURU DIJALOGA S MLADIMA POSJETIO ISTANBUL
August 6, 2019

AKTIVNOSTI CKD-A U OSIJEKU

Centar za kulturu dijaloga – CKD u Osijeku već drugi put organizira tečaj arapskog jezika. Ovaj put, tečaj će biti podijeljen na dva dijela. Prvi dio je tzv. početna razina arapskog jezika koja podrazumijeva učenje arapskih harfova (slova). Ova razina se organizira jednom tjedno. Cilj je da polaznici/e najprije savladaju arapsko pismo, kako bi lakše pristupili učenju konverzacijskog arapskog jezika, što će značiti da će intenzivnim tečajem savladati osnove sporazumijevanja u svakodnevnim situacijama na arapskom jeziku. Pored toga, polaznici/e će raditi na savladavanju osnova gramatike arapskog jezika.

Cilj je međusobno povezivanje i upoznavanje polaznika kroz zajedničko učenje, a svakako treba spomenuti i upoznavanje s arapskom kulturom, jer se jezik uvijek lakše „osjeti“ kroz kulturu s kojom je povezan.

Također, CKD u Osijeku organizira i aktivnost za djecu osnovnoškolce pod nazivom „Učimo zajedno“. Ova aktivnost se provodi jednom tjedno u prostorijama Medžlisa Islamske zajednice u Osijeku. Želja nam je da se djeca kroz zajedničko učenje i osmišljene radionice pripremaju za školsku nastavu, a naglasak stavljamo na pomaganje djeci u što lakšem savladavanju materije iz određenih predmeta s čijim savladavanjem imaju određene poteškoće. Ova aktivnost pomaže u dodatnom unapređivanju društvenih vještina i razvoju umijeća koja će toj djeci omogućiti da na kvalitetan način doprinose zajednici u cjelini. Na kraju svakog susreta predviđena je i tridesetominutna sportska aktivnost kao oblik relaksacije.

CCD
CCD

Comments are closed.