BAJRAMSKI DOMJENAK SA SUDIONICIMA/AMA OMLADINSKE ŠKOLE
May 16, 2021
KORISNICI/CE PROJEKTA ”NOVI SUSJEDI” ZAPOČELI PRIPRAVNIČKI RAD U IKEA TRGOVINI
May 17, 2021

PODJELA BAJRAMSKIH PAKETIĆA NAJMLAĐIMA U SISKU I KARLOVCU

Muslimani širom svijeta proteklih dana obilježili su jedan od najvećih blagdana, Ramazanski Bajram.

Blagdani su vrijeme mira, ljubavi, radosti i međusobnog darivanja.

 

Kako bi i naši najmlađi novi susjedi osjetili radost bajramskih blagdana, mobilni tim Karlovac upriličio je druženje i podjelu bajramskih paketića za djecu korisnike projekta „Novi susjedi“ koji žive u Karlovcu. Druženje se održalo uz poštivanje svih epidemioloških mjera.

Druženje smo upotpunili izradom panoa sa iscrtanim dlanovima svih nas, a koji okružuju konture Republike Hrvatske, sa srcem na Gradu Karlovcu.

Vesela dječja lica dok su birala mjesto gdje će zalijepiti svoj iscrtani dlan, u isto vrijeme prepoznavajući povijesne regije R Hrvatske, svjedoče uspješnosti integracije.

Nadamo se da je njihova radost potvrda nama da smo u tom trenutku uspjeli dati najbolje što smo mogli.

 

Također, trećeg dana Ramazanskog Bajrama u prostorijama Medžlisa islamske zajednice Sisak u sklopu nastave islamskog vjeronauka održana je kreativna radionica za polaznike istoga i najmlađe korisnike projekta  ”Novi susjedi – uključivanje osoba s odobrenom međunarodnom zaštitom u hrvatsko društvo”.

 

Spoj zajedništva i poruka o zajedničkim vrijednostima realizirana je kroz izradu plakata na kojoj su djeca oslikavala svoje ruke koje su spojene na istom geografskom prostoru, a to je lijepa zemlja Hrvatska.

 

Nakon kreativne radionice, podijeljeni su bajramski paketići uz izraze sreće i radosti prisutne djece.

 

Projekt Novi susjedi – uključivanje osoba pod međunarodnom zaštitom u hrvatsko društvo,  provodi Centar za kulturu dijaloga u suradnji s MUP-om RH, a sufinanciran je od strane Fonda za azil, migracije i integraciju (AMIF) i Vlade Republike Hrvatske.

 

 

 

CCD
CCD

Comments are closed.