POZIV NA DJEČJU PREDSTAVU I RADIONICU ”LJEPOTA NAŠE RAZLIČITOSTI”
September 17, 2021
ZAHVALA DONATORIMA ŠKOLSKE OPREME ZA ŠKOLARCE S ODOBRENOM MEĐUNARODNOM ZAŠTITOM
September 20, 2021

UPOZNAVANJE I DRUŽENJE NAJMLAĐIH UZ DJEČJU PREDSTAVU I RADIONICU ”LJEPOTA NAŠE RAZLIČITOSTI”

Kao priliku za susret lokalnih stanovnika i naših novih susjeda radi zajedničke izgradnje novih društvenih veza, kao i promicanja ljepote različitosti među djecom radi njihovog boljeg međusobnog prihvaćanja i druženja te stvaranja novih prijateljstava, Centar za kulturu dijaloga organizirao je danas javni događaj na kojem su djeca imala priliku upoznati se kroz dječju predstavu i radionicu Ljepota naše različitosti u izvedbi glumaca Ene-Sanan Hdagha i Marina Bukvića.

 

”Kazališna predstava za djecu Ljepota naše različitosti motivirana je izbjegličko-migrantskom krizom i iskustvom volontiranja glumaca u predstavi s djecom izbjeglica i migranata iz različitih ratom zahvaćenih područja. Radi učestalih krivih stereotipa i želje za lakšom asimilacijom u društvo, rodila se ideja stvaranja predstave koja će progovoriti o različitosti, prihvaćanju, razumijevanju i toleranciji. Upravo tim vrednotama trebamo poučavati djecu koja su temelj društva. Kroz poticanje pozitivnog stava prema bićima i pojavama oko nas, djeca postaju snažnija, samopouzdanija te razvijaju socijalne i emotivne vještine za život. Ova predstava prije svega potiče širenje ljubavi i mira između različitih.”

 

Nakon predstave, djeca su imala priliku sudjelovati u kreativnoj radionici.

Događaj je prošao u radosti i veselju, druženju i upoznavanju, a Centar za kulturu dijaloga je pripremio i poklon paketiće najmlađima, kako bi im dan bio još slađi!

 

Centar za kulturu dijaloga u procesu pune integracije osoba s odobrenom međunarodnom zaštitom u hrvatsko društvo nužnim prepoznaje provedbu učinkovitih integrativnih programa namijenjenih tim osobama, jačanje ljudskih kapaciteta obrazovnih i zdravstvenih ustanova i medija kako bi se prevenirala potencijalna diskriminatorna ponašanja istih te podizanje opće informiranosti i senzibiliziranje lokalne zajednice i šire javnosti prema osobama s odobrenom međunarodnom zaštitom.

Događaj je realiziran u sklopu projekta ”Novi susjedi – uključivanje osoba s odobrenom međunarodnom zaštitom u hrvatsko društvo”, koji Centar za kulturu dijaloga provodi u suradnji s MUP-om RH, a isti je sufinanciran od strane Fonda za azil, migracije i integraciju (AMIF) i Vlade Republike Hrvatske.

 

 

 

 

 

CCD
CCD

Comments are closed.