PRIČA KORISNIKA PROJEKTA ”NOVI SUSJEDI” IZ AFGANISTANA O BORBI ZA SLOBODU
September 13, 2021
UPOZNAVANJE I DRUŽENJE NAJMLAĐIH UZ DJEČJU PREDSTAVU I RADIONICU ”LJEPOTA NAŠE RAZLIČITOSTI”
September 18, 2021

POZIV NA DJEČJU PREDSTAVU I RADIONICU ”LJEPOTA NAŠE RAZLIČITOSTI”

Centar za kulturu dijaloga u misiji jačanja i njegovanja međukulturalnog i međureligijskog dijaloga u Republici Hrvatskoj i šire, u suradnji s Ministarstvom unutarnjih poslova Republike Hrvatske provodi projekt Novi susjedi – uključivanje osoba s odobrenom međunarodnom zaštitom u hrvatsko društvo.

 

U cilju potpomaganja uspješnijoj integraciji djece azilanata u novu sredinu i društvo države dobrodošlice organiziramo javni događaj otvorenog tipa kao priliku za susret lokalnih stanovnika i naših novih susjeda radi zajedničke izgradnje novih društvenih veza, kao i promicanja ljepote različitosti među djecom radi njihovog boljeg međusobnog prihvaćanja i druženja te stvaranja novih prijateljstava. Djeca će se s jednakosti u različitosti upoznati kroz dječju predstavu i radionicu Ljepota naše različitosti u izvedbi glumaca Ene-Sanan Hdagha i Marina Bukvića.

 

Ovom prilikom Vas srdačno pozivamo na dječju predstavu i radionicu Ljepota naše različitosti koje će se održati u subotu, 18. rujna 2021. s početkom u 11 sati u amfiteatru Omladinskog kluba mladih Zagreb, na adresi Prilaz Safvet-bega Bašagića 1.

 

Događaj će biti realiziran prema važećim mjerama Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo te Nacionalnog stožera civilne zaštite.

 

Centar za kulturu dijaloga u procesu pune integracije osoba s odobrenom međunarodnom zaštitom u hrvatsko društvo nužnim prepoznaje provedbu učinkovitih integrativnih programa namijenjenih tim osobama, jačanje ljudskih kapaciteta obrazovnih i zdravstvenih ustanova i medija kako bi se prevenirala potencijalna diskriminatorna ponašanja istih te podizanje opće informiranosti i senzibiliziranje lokalne zajednice i šire javnosti prema osobama s odobrenom međunarodnom zaštitom.

 

CCD
CCD

Comments are closed.