INTEGRACIJA KROZ SPORT
September 7, 2020
POČETAK ŠKOLSKE GODINE I OBRAZOVANJA JE I POČETAK KVALITETNE INTEGRACIJE
September 15, 2020

SURADNJA CENTRA ZA KULTURU DIJALOGA S UNHCR-om HRVATSKA I DOPRINOS KREIRANJU INTERKULTURALNOG DRUŠTVA

Centar za kulturu dijaloga suradnju s UNHCR vidi ključnom u doprinosu kreiranju interkulturalnog društva.

 

Centar prepoznaje značajnu ulogu međureligijskog dijaloga u dosezanju UN-ovih globalnih ciljeva održivog razvoja (UN SDGsS – United Nations Sustainable Development Goals). Bez mira nema ni razvoja ni održivosti, a mira nema bez dijaloga.

 

Centar je prirodno kao organizacija koja jača i njeguje međureligijski i međukulturalni dijalog okrenut prema globalnim ciljevima održivog razvoja i to naročito njih četiri:

  • Cilj 4. Kvalitetno obrazovanje: Osigurati uključivo i kvalitetno obrazovanje te promovirati mogućnost cjeloživotnog učenja
  • Cilj 5. Rodna ravnopravnost: Postići rodnu ravnopravnost i osnažiti sve žene i djevojke
  • Cilj 16. Mir i pravda / snažne institucije: Promovirati miroljubiva i uključiva društva za održivi razvoj, osigurati pristup pravdi za sve i izgraditi učinkovite, odgovorne i uključive institucije za svim razinama
  • Cilj 17. Partnerstvo za ciljeve: Ojačati načine provedbe te učvrstiti globalno partnerstvo za održivi razvoj

 

Međureligijski dijalog je ključna komponentna naših napora. Projekt „Novi susjedi – uključivanje osoba s odobrenom međunarodnom zaštitom“, koji Centar provodi u suradnji s MUP-om RH, a koji je sufinanciran od strane Fonda za azil, migracije i integraciju (AMIF) i Vlade Republike Hrvatske, doprinosi ostvarivanju globalnih ciljeva održivog razvoja kroz uključivanje žena, doprinos miru, socijalnoj koheziji i zajedničkom životu u zajednici.

 

Centar za kulturu dijaloga sastao se danas s predstavnicama UNHCR Hrvatska, gdje su dogovorili buduće aktivnosti u oblasti integracije uz korištenje dijaloga kao alata.

 

CCD
CCD

Comments are closed.