BAJRAMSKI DIJALOG U MISIJI INTEGRACIJE / DRUŽENJE UZ BAJRAMSKI DOMJENAK
May 18, 2021
HALAL IZVRSNOST TEMA PREDAVANJA U OMLADINSKOJ ŠKOLI LIDERSTVA I DIJALOGA
May 19, 2021

SURADNJA CENTRA ZA KULTURU DIJALOGA I HRVATSKE UDRUGE SOCIJALNIH RADNIKA

Projekt ”Novi susjedi” gostom je na radionicama sa socijalnim djelatnicima

 

Predstavljanje projekta Novi susjedi – uključivanje osoba s odobrenom međunarodnom zaštitom u hrvatsko društvo programskim je dijelom radionica koje Hrvatska udruga socijalnih radnika HUSR organizira za socijalne djelatnike u Rijeci, Splitu i Zadru.

 

Izvršna direktorica Centra, Nejra Kadić Meškić detaljnije je upoznala sudionike/ce radionica Osnaživanje stručnjaka do uspješne integracije azilanata s djelovanjem Centra za kulturu dijaloga i aktivnostima projekta Novi susjedi. Tijekom radionica naglašena je važnost kontinuirane komunikacije i dobre suradnje mobilnih timova Centa pri projektu Novi susjedi sa socijalnim djelatnicima u centrima za socijalnu skrb obzirom da su azilanti i osobe pod supsidijarnom zaštitom korisnici/e različitih usluga centara za socijalnu skrb te je neophodno savladavanje jezičnih i kulturoloških barijera. Tijekom radionica istaknut je individualni pristup azilantima koji njeguje Centar za kulturu dijaloga kao i važnost kulturne medijacije u uspješnijem rješavanju problema i zadataka što posljedično rezultira izgradnji povjerenja, dijalogu i uspješnijoj integraciji novih susjeda u njihove nove lokalne sredine.

 

Radionice u trajanju od tri dana organizirane su u virtualnom prostoru sukladno epidemiološkim preporukama, ali su uspjele potaći aktivan angažman sudionika/ca pa je tako bilo dosta pitanja o aktivnostima, izazovima i različitim fazama u integracijskim procesima osoba s odobrenom međunarodnom zaštitom u hrvatsko društvo. Radionice u Rijeci i Splitu su realizirane, a ovog tjedna na rasporedu je radionica za socijalne djelatnike u Zadru.

 

Projekt koji provodi Hrvatska udruga socijalnih djelatnika financiran je iz sredstava AMIF fonda koji sufinancira i projekt Novi susjedi čime se ostvaruje bliska suradnja dva komplementarna projekta.

 

Projekt Novi susjedi – uključivanje osoba s odobrenom međunarodnom zaštitom u hrvatsko društvo, Centar za kulturu dijaloga provodi u suradnji s MUP-om RH, a sufinanciran je iz Fonda za azil, migracije i integraciju (AMIF) i Vlade Republike Hrvatske.

 

CCD
CCD

Comments are closed.