Poziv za dostavu ponuda usluge promidžbe projekta Novi susjedi – uključivanje osoba s odobrenom međunarodnom zaštitom u hrvatsko društvo u netradicionalnim medijima
January 17, 2023
Upitnik o percepciji građana prema izbjeglicama i migrantima – Novi susjedi
February 9, 2023

SLAVILI SMO LJUBAV U KARLOVCU

U siječnju smo u Centru za kulturu dijaloga zajedno s novim susjedima imali značajnih trenutaka za proslavu a takav jedan je bio i vjenčanje koje nam je još jednom potvrdilo da ljubav ne poznaje granice.
Uz malu pomoć mobilnog tima Karlovac i usmjeravanja od strane novih susjeda organizirali smo proslavu koja je obilovala mnoštvom interkulturnih elemenata u ambijentu koji je zračio dijalogom između Hrvatske i Sirije. Uzvanici mladenaca su bili podjednako i sirijske obitelji koje u Karlovcu žive od 2019. godine i hrvatske obitelji iz lokalne zajednice s kojima se novi susjedi druže i dijele sve svoje životne trenutke. Nazočnost Karlovčana ovakvoj proslavi pozitivan je primjer integracije iz prakse. S jedne strane pokazuje da azilantske obitelji Hrvatsku vide i doživljavaju svojim domom u kojem grade svoj život, odgajaju i školuju djecu, doprinose lokalnom društvu svojim aktivnim radom i angažmanom, sudjeluju u društvenim procesima, prihvaćaju kulturne razlike i žive dostojanstveno u sigurnom okruženju. S druge strane ovo je i primjer otvorenosti i prihvaćanja novih susjeda od strane lokalnog stanovništva.
Proslava vjenčanja bila je prilika za upoznavanje procedura i prakse u Hrvatskoj jednako kao i sirijskih običaja i kulture. Događaj je dodatno zbližio nove susjede i lokalno stanovništvo.

CCD
CCD

Comments are closed.