MAZEN AL AHMED – PRIČA O NAŠEM KULTURNOM MEDIJATORU
December 17, 2020
PREZENTIRANI IZAZOVI U INTEGRACIJI NA OKRUGLOM STOLU EUROPSKE MIGRACIJSKE MREŽE (EMN)
December 24, 2020

Ovog tjedna održan je sastanak neformalne mreže Koordinacija za integraciju čija članica je i Centar za kulturu dijaloga – CKD. Nevladine udruge koje u svom djelokrugu imaju integraciju osoba s odobrenom međunarodnom zaštitom u hrvatsko društvo međusobno su razmijenile novosti o svom radu u posljednjih nekoliko mjeseci s posebnim osvrtom na prilagodbe i reorganizaciju rada u uvjetima pandemije virusa Covid-19.

 

Razgovaralo se i o inicijativama Koordinacije za azil, zajedničkom pristupu rješavanju problema na koje nailaze osobe s odobrenom međunarodnom zaštitom te sinergijskom djelovanju u cilju poboljšanja statusa i kvalitete života azilanata i osoba pod supsidijarnom zaštitom u našem društvu.

 

Članice Mreže rade na zakonu sinergije u integracijskom sustavu za dobivanje dobrih rezultata. Sinergijske učinke integracije nastojimo postići pažljivim planiranjem, koordinacijom i organiziranjem različitih sudionika iz različitih područja u procesu. Sudionici ovotjednog sastanka u susretu potrebama osoba s odobrenom međunarodnom zaštitom bili su:

 

Centar za kulturu dijaloga – CKD,

Centar za mirovne studije – CMS,

Hrvatski Crveni križ,

Isusovačka služba za izbjeglice,

Udruga Mi,

Are You Serious?,

Rehabilitacijski centar za stres i traumu Zagreb RCT,

Hrvatski pravni centar HPC,

Liječnici svijeta Belgija MdM,

Centar za nestalu i zlostavljanu djecu Osijek,

Institut za razvoj i međunarodne odnose IRMO,

Borders: none.

 

CCD
CCD

Comments are closed.