ISLAMSKI VJERSKI ODGOJ U VRTIĆU JASMIN
September 11, 2017
CENTAR ZA KULTURU DIJALOGA POČEO S EDUKATIVNIM PROGRAMOM ZA MLADE U ZAGREBU
February 18, 2019

PRIJAVITE SE ZA SUDJELOVANJE U BALKANSKOJ OMLADINSKOJ ŠKOLI

Centar za kulturu dijaloga – CKD u suradnji s Islamskom zajednicom u Hrvatskoj i Uredom za tursku dijasporu i srodne narode Vlade Republike Turske (Yurtdışı Türkler ve AkrabaTopluluklar Başkanlığı – YTB), provodi program za mlade Balkanska omladinska škola 2019.

Poziv na sudjelovanje u projektu možete pogledati u videu.

U programu može sudjelovati 40 mladih studenata/ica iz Zagreba i Rijeke. Mladi će steći nova znanja, iskustva i poznanstva kroz aktivnosti:

1.​Interaktivnog edukativnog programa (predavanja, radionice i konferencije),

2.​Programa aktivnosti posvećenih kulturi i umjetnosti (posjete kazalištima, filmske projekcije i klubovi knjiga),

3.​Studijske posjete Istanbulu, Republika Turska.

 

Mladi će aktivno sudjelovati u različitim edukativnim aktivnostima od veljače do travnja 2019. godine i studijskom putovanju u Istanbul početkom lipnja. Edukativna druženja će se provoditi paralelno u dva grada u Republici Hrvatskoj: Zagrebu i Rijeci, uz zajedničke aktivnosti završne konferencije i studijske posjete. Mladi svakog tjedna sudjeluju u nekoj od aktivnosti i to u večernjim satima petkom i/ili subotom.

Balkanska omladinska škola predstavlja edukativnu platformu namijenjenu talentiranim i uspješnim studentima/cama, kojom će unaprijediti saznanja o svijetu i društvu, doseći viši intelektualni i kulturni razvoj i postati odgovorni predvodnici/e sveukupnog društvenog boljitka. Program Balkanske omladinske škole će doprinijeti izgradnji i razvoju znanja, vještina i kompetencija kod mladih u širokoj lepezi oblasti koja obuhvata povijest, umjetnost, književnost, ekonomiju, pravo, psihologiju, političke znanosti, kulturu, i druge srodne znanosti i umjetnosti. Sadržaj škole protkan je predavanjima, radionicama samousavršavanja i samoosnaživanja, konferencijama, posjetama kulturnim i umjetničkim ustanovama, edukativnim izletima, te druženjima u Klubu knjige.

Program Balkanska omladinska škola bit će otvoren u Zagrebu u srijedu, 13. veljače s početkom u 18.00 sati u IKC Zagreb, te u Rijeci u petak, 15. veljače s početkom u 18.00 sati u IKC Rijeka. Tom prilikom upriličeno je i prvo predavanje u okviru interaktivnog edukativnog programa Balkanske omladinske škole. Konferencija i uvodno predavanje otvoreno je za širu javnost dok će ostatak programa pohađati 40 izabranih mladih za sudjelovanje u istom.

Svoju zainteresiranost za sudjelovanje iskažite prijavom na mail center@ccd.hr.

Budite slobodni pozvati i druge da nam se pridruže na Konferenciji i uvodnom predavanju.

 

***

Centar za kulturu dijaloga – CKD postoji s ciljem institucionalnog jačanja i njegovanja međureligijskog i međukulturalnog dijaloga u Republici Hrvatskoj i šire. Vizija Centra za kulturu dijaloga je otvoreno društvo dijaloga u kojem su pripadnici/e različitih vjera, kultura, nacija, spola i svih drugih obilježja osobnog identiteta čovjeka integrirani u sve društvene procese.

 

CCD
CCD

Comments are closed.