U DIJALOGU S PREDSTAVNICIMA VELEPOSLANSTVA FRANCUSKE REPUBLIKE U REPUBLICI HRVATSKOJ
January 12, 2022
HRVATSKA RADIO TELEVIZIJA POČINJE S PRIKAZIVANJEM DOKUMENTARNOG SERIJALA ”NOVI SUSJEDI”
January 18, 2022

POMAGANJE AZILANTIMA KAO POKRETAČ OPTIMIZMA – LIJEKA BUDUĆNOSTI!

U organizaciji Globalnog instituta Optimizma i Grada Gospića u Pučkom otvorenom učilištu “Dr. Ante Starčević” održana je 1. svjetska i hrvatska panel konferencija o temi Optimizam – lijek budućnosti.

Sudionici/e panela bili su prof.dr.sc. Mirjana Kujundžić Tiljak, ravnateljica Škole narodnog zdravlja “Dr. Andrija Štampar”, prof.dr.sc. Veljko Đorđević s Medicinskog fakulteta u Zagrebu, psihologinja i KBT psihoterapeutkinja dr.sc. Maja Miljanović, izvršna direktorica Centra za kulturu dijaloga Nejra Kadić Meškić, ravnateljica Strukovne škole Gospić Barbara Tomljenović Jurković, ravnateljica gospićkog Učilišta Irena Peša, te moderator Siniša Cmrk.

 

Konferenciji su nazočili i u aktivnoj raspravi sudjelovali gradonačelnik Grada Gospića Karlo Starčević i župan Ličko-senjske županije Ernest Petry.

 

Tijekom konferencije konstatirano je s različitim aspekata da je optimizam dobrodošao svakom pojedincu i svakom društvu te da se posljedice optimizma multipliciraju na sve druge društvene procese. Od optimizma profitiraju svi jer je optimizam pokretač svega pozitivnog, a optimistični ljudi su uvijek napredniji, kreativniji te imaju viziju.

 

Izvršna direktorica Centra za kulturu dijaloga govorila je o svim razlozima za optimizam iz perspektive djelokruga Centra kao što su pozitivne promjene na razini pojedinaca i razini društva koje nastaju kao posljedica različitih programa koje Centra provodi, omladinski lideri/ce koje osnažuje Centar svojim programima a koji postaju predvodnicima/ama općeg društvenog boljitka, te osobe s odobrenom međunarodnom zaštitom koje nas uče zahvalnosti, empatičnosti, cijenjenu sloboda i vrijednosti koje imamo te pravima koja prakticiramo poput onog na koje smo svi najosjetljiviji – prava na djetinjstvo koje je mnogim drugima uskraćeno.

 

CCD
CCD

Comments are closed.