POZIV ZA DOSTAVU PONUDA USLUGE DIZAJNA I TISKA PROMIDŽBENOG MATERIJALA
November 12, 2020
Projekti centra za kulturu dijaloga
POZIV ZA DOSTAVU PONUDA ZA NABAVU PRIJENOSNIH RAČUNALA
November 20, 2020

ODRŽANA RADIONICA ”TRGOVANJE LJUDIMA” U SURADNJI S PU ZAGREBAČKOM

Centar za kulturu dijaloga kroz aktivnosti projekta Novi susjedi – uključivanje osoba s odobrenom međunarodnom zaštitom u hrvatsko društvo, potaknuti obilježavanjem Svjetskog dana sjećanja na žrtve trgovine ljudima, 16. studenog 2020. godine, organizirao je u suradnji s Policijskom upravom zagrebačkom radionicu na temu Trgovanje ljudima.

 

Budući da Centar za kulturu dijaloga prepoznaje rad službenika/ca Ministarstva unutarnjih poslova Republike Hrvatske u poljima prevencije kao značajnim, kako za lokalnu zajednicu, tako i za osobe s odobrenom međunarodnom zaštitom, organizirali smo ovu radionicu kako bi se navedene osobe pobliže upoznale s tematikom trgovine ljudima.

 

Program radionice je održan na način interaktivnog predavanja od strane g. Valente, policijskog službenika za prevenciju, i kontakt policajca, g. Slunjskog. Predavanje je prevođeno s hrvatskog na arapski jezik uz pomoć jednog od kulturnih medijatora Centra za kulturu dijaloga.

Kroz predavanje su gošće upoznali sve prisutne o statističkim podacima vezanim za trgovinu ljudima, o trgovini ljudima općenito, radu MUP-a Republike Hrvatske na prevenciji trgovanja ljudima, te su dali preventivne smjernice kako postupiti kada se utvrdi da je riječ o trgovini ljudima, kome se obratiti i koji su neki od načina za utvrđivanje jesmo li žrtve moguće trgovine ljudima.

Na kraju predavanja službenici MUP-a RH su podijelili prisutnima informativne letke sa sadržajem o prevenciji trgovine ljudima, koji su prevedeni na više stranih jezika od strane kulturnih medijatora/ica Centra za kulturu dijaloga.

Letak Trgovanje ljudima – HR

Letak Trgovanje ljudima – ENG

Letak Trgovanje ljudima – ARAPSKI

Letak Trgovanje ljudima – FARSI

 

 

Projekt Novi susjedi – uključivanje osoba s odobrenom međunarodnom zaštitom u hrvatsko društvo provodi Centar za kulturu dijaloga u suradnji s MUP-om RH, a sufinanciran je od strane Fonda za azil, migracije i integraciju (AMIF) i Vlade Republike Hrvatske.

 

 

 

 

 

 

CCD
CCD

Comments are closed.