KORISNICI PROJEKTA ”NOVI SUSJEDI” ZAPOČELI S TEČAJEVIMA HRVATSKOG JEZIKA
October 22, 2020
”MIGRACIJE U SUVREMENOM DOBU – UZROCI I POSLJEDICE” – KONFERENCIJA ODRŽANA U BIHAĆU
October 24, 2020

ODRŽAN DRUGI SASTANAK KOORDINACIJE ZA AZIL NA TEMU ”IZAZOVI U SUSTAVU AZILA U UVJETIMA PANDEMIJE COVID-19 VIRUSA”

U petak, 23. listopada 2020. godine, u organizaciji Hrvatskog pravnog centra (HPC) u hotelu Academia uz strogo pridržavanje svih epidemioloških mjera održan je drugi ovogodišnji sastanak Koordinacije za azil. Sastanku su prisustvovali predstavnici ispred ministarstava, međunarodnih organizacija, nevladinih organizacija, Prihvatilišta za tražitelje azila Porin i drugih koji se na bilo koji način bave pružanjem pomoći i međunarodne pravne zaštite u sustavu azila.

Tema sastanka je bila „Izazovi u sustavu azila u uvjetima pandemije COVID – 19 virusa“, na kojem su razmijenjene informacije, iskustva, te izazovi u radu u postupcima odobravanja međunarodne zaštite kao i integracije u hrvatsko društvo za vrijeme pandemije koronavirusa.

Ispred Centra za kulturu dijaloga – CKD, sudjelovala je jedna od voditeljica slučaja integracije, koja je u okviru projekta Novi susjedi – uključivanje osoba s odobrenom međunarodnom zaštitom u hrvatsko društvo, koji Centar provodi u suradnji s MUP-om RH, a koji je sufinanciran iz Fonda za azil, migracije i integraciju (AMIF) i Vlade Republike Hrvatske, podijelila s prisutnima iskustva te izazove u integraciji azilanata za vrijeme pandemije. Također, s prisutnima je podijelila način izravnog rada Centra za kulturu dijaloga s osobama s odobrenom međunarodnom zaštitom u vrijeme pandemije,  te na koje načine predstavnici/ce Centra i provoditelji/ce projekta Novi susjedi zaobilaze prepreke u pomoći djeci koja pohađaju školu za vrijeme pandemije te kako smo nastavili doprinositi školskom načinu integracije, a sve kroz psihološku i informativnu podršku u ovom izazovnom vremenu.

CCD
CCD

Comments are closed.