ODRŽALI SMO TIMSKI SASTANAK
December 1, 2021
PRVO POLUGODIŠNJE IZVJEŠĆE NEZAVISNOG MEHANIZMA NADZORA (LIPANJ – PROSINAC 2021.)
December 10, 2021

NOVI SUSJEDI U POSJETI CENTRU ZA KULTURU DIJALOGA

Danas su nas u prostorijama Centra za kulturu dijaloga i Islamskog kulturnog centra Zagreb posjetili naši novi susjedi iz Afganistana, inače korisnici/ce projekta ”Novi susjedi”, a na poziv predsjednika Centra za kulturu dijaloga, muftije Aziz ef. Hasanovića.
 
Naši gosti su svojim dolaskom iz Siska i Rijeke, gdje su trenutno smješteni i žive, na početku današnje posjete imali priliku odslušati prezentaciju, koju su za njih pripremili predstavnici Hrvatske turističke zajednice Croatia Full of life, voditeljica ureda direktora, Natalija Hmelina i voditelj odjela za potporu i koordinaciju turističkih zajednica, Jure Galić.
G. Galić je svojim predavanjem prisutne upoznao s općenitim informacijama o Republici Hrvatskoj, kao i o njenoj kulturnoj baštini, znamenitostima, gradovima te geografskim regijama u Hrvatskoj.
 
Nam samom kraju održane prezentacije, izvršna direktorica Centra za kulturu dijaloga, Nejra Kadić Meškić se zahvalila predstavnicima Hrvatske turističke zajednice na suradnji i pružanju podrške pri procesima integracije osoba s odobrenom međunarodnom zaštitom u hrvatskoj te gđi. Hmelini uručila ”Povelju za promicanje različitosti u jednakosti” kao priznanje za doprinos promicanju ljepote različitosti.
 
Nakon prezentacije, naši gosti su se uputili na tjednu molitvu koja se održava svakog petka (Džumma-namaz) u Zagrebačku džamiju, a nakon iste su zajedno sa zamjenikom glavnog imama, Mersad ef. Kreštićem otišli u obilazak Islamskog kulturnog centra u Zagrebu.
 
Današnju posjetu naši gosti, naši novi susjedi, završili su sa zajedničkim ručkom na kojem su uz predsjednika Centra za kulturu dijaloga, Aziz ef. Hasanovića, bili pristuni i ostali predstavnici/ce Centra te tajnik Mešihata Islamske zajednice u Hrvatskoj, Nermin ef. Botonjić, direktor islamske gimnazije “Dr. Ahmed Smajlović”, Mevludi ef. Arslani, direktor Centra za certificiranje halal proizvodnje, Aldin Dugonjić i predsjednica Zirata Islamske zajednice u Hrvatskoj, m. Melisa Arslani.
 
Predsjednik Centra za kulturu dijaloga, Aziz ef. Hasanović, u svom je obraćanju gostima, inače korisnicima projekta ”Novi susjedi – uključivanje osoba s odobrenom međunarodnom zaštitom u hrvatsko društvo” , izrazio dobrodošlicu u Republiku Hrvatsku te im uputio riječi podrške i ohrabrenja na putu ka njihovoj integraciji u hrvatsko društvo.
Osim toplih riječi podrške, poželio im je i sreću u daljnjoj integraciji u novu zajednicu i stavio je naglasak na to da su Centar za kulturu dijaloga, kao i Islamska zajednica u Republici Hrvatskoj, a uz stalnu podršku i suradnju Vlade Republike Hrvatske, uvijek otvorenih vrata za svaki vid pomoći!
 
Projekt ”Novi susjedi – uključivanje osoba s odobrenom međunarodnom zaštitom u hrvatsko društvo” provodi Centar za kulturu dijaloga uz suradnju s MUP-om RH, a sufinanciran je od strane Fonda za azil, migracije i integraciju (AMIF) i Vlada Republike Hrvatske.
CCD
CCD

Comments are closed.