SVJETSKI DAN IZBJEGLICA
June 20, 2021
POZIV NA ZAVRŠNU KONFERENCIJU U PROGRAMU ”OMLADINSKA ŠKOLA LIDERSTVA I DIJALOGA 2021”
June 25, 2021

IZLOŽBA SLIKA AUTORA TAHSANA SHARIARA – NAŠEG NOVOG 12-GODIŠNJEG SUSJEDA

Tu smo za tebe. Važan si nam i važno nam je ono što doživljavaš.

 

Danom otvorenih vrata Novih susjeda koji se obilježio u okviru Tjedna izbjeglica(ma) a povodom Svjetskog dana izbjeglica, svečano je otvorena izložba slika autora Tahsana Shahriara, dvanaestogodišnjeg dječaka koji upravo završava 6. razred osnovne škole odličnim uspjehom.

 

Tahsan je prije dvije godine iz Bangladeša s obitelji doselio u Hrvatsku, postavši našim novim susjedom. Prihvativši Hrvatsku svojim novim domom, odlično se prilagodio, savladao hrvatski jezik, a u školi ostvario odličan uspjeh. Govori pet jezika. Materinski – bengalski, zatim urdu, hindski, engleski, te hrvatski jezik. Ono što ga izdvaja je činjenica da su već mnogi imali priliku primjetiti njegov poseban talent – slikanje. Dokaz tomu je to da su održane već dvije njegove samostalne izložbe, te da je u tijeku treća. Prošle godine, netom prije proglašenja epidemije koronavirusa, u Tifološkom muzeju bile su izložene četiri Tahsanove slike. U proljeće ove godine, u Dječjoj knjižnici Samobor bilo je izloženo dvadeset sedam slika. Također, jedan od muzeja u Amsterdamu kupio je sliku koju je Tahsan naslikao za vrijeme zimskih školskih praznika a koju je nazvao „Četiri godišnja doba“. Ista je izložena u spomenutom muzeju.

 

Njegov talent i količina truda koju ulaže u slikanje vidljivi su u njegovim radovima. Slikanje ga opušta, te mu predstavlja gotovo neizostavan dio dnevne rutine. To mu je kako kaže jednostavno odmor od svega, odmor za glavu, dušu i tijelo. Od materijala koristi akrilne boje, omiljena tema mu je priroda i arapska kaligrafija, a prema riječima njegovih roditelja, skromno nikada nema velikih želja osim nadopune slikarske opreme.

 

Za sve koji do sada nisu imali priliku upoznati Tahsanov slikarski talent, a to žele, otvorenu izložbu slika našeg “Novog susjeda” možete posjetiti do 19. srpnja 2021. godine, u  Islamskom kulturnom centru Zagreb.

 

CCD
CCD

Comments are closed.