CENTAR ZA KULTURU DIJALOGA NA SASTANKU NEFORMALNE MREŽE KOORDINACIJE ZA INTEGRACIJU
September 21, 2021
ORGANIZIRAN KAMP ZA OSOBE S ODOBRENOM MEĐUNARODNOM ZAŠTITOM
October 2, 2021

CKD NA STRUČNOM SKUPU ”OSNAŽIVANJEM STRUČNJAKA DO USPJEŠNE INTEGRACIJE AZILANATA”

Danas je u poslijepodnevnim satima, u prostorijama Tribina grada Zagreba održan stručni skup Osnaživanjem stručnjaka do uspješne integracije azilanata, u organizaciji Hrvatske udruge socijalnih radnika. Ispred Centra za kulturu dijaloga, skupu su prisustvovale dvije voditeljice slučaja integracije s područja Zagreba.
Stručni skup posvećen je završnom predstavljanju projekta koji je Hrvatska udruga socijalnih radnika provela u razdoblju od 9. kolovoza 2019. do 9. kolovoza 2021. godine u partnerstvu s Centrom za socijalnu skrb Split, podršku Ministarstva rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike, te Upravom za europske poslove, međunarodne odnose i fondove europske unije Ministarstva unutarnjih poslova kao nositeljem.
U okviru spomenutog projekta, održane su edukacije čiji je cilj osobno i profesionalno osnaživanje stručnjaka, zaposlenih u centrima za socijalnu skrb i resornom ministarstvu, radi uspješne integracije osoba s odobrenom međunarodnom zaštitom u život zajednice i aktivnog sudjelovanja u istome. Na edukacijama je kroz iskustva u integraciji i koordinaciji usluga u zajednici, aktivno doprinijela izvršna direktorica Centra za kulturu dijaloga, Nejra Kadić Meškić.
 
Na današnjem skupu je, kao rezultat projekta Osnaživanjem stručnjaka do uspješne integracije azilanata, predstavljen priručnik za socijalne radnike, druge stručnjake i suradnike centara za socijalnu skrb, pod nazivom “Uloga socijalne skrbi u procesu integracije osoba s međunarodnom zaštitom”.
Na kraju stručnog skupa, svoja osobna iskustva u integraciji u hrvatsko društvo podijelio je korisnik projekta Novi susjedi – uključivanje osoba s odobrenom međunarodnom zaštitom u hrvatsko društvo, Centra za kulturu dijaloga. 
Merdijana Dugonjić, voditeljica slučaja integracije – CKD
CCD
CCD

Comments are closed.