ZAHVALA DONATORIMA ŠKOLSKE OPREME ZA ŠKOLARCE S ODOBRENOM MEĐUNARODNOM ZAŠTITOM
September 20, 2021
CKD NA STRUČNOM SKUPU ”OSNAŽIVANJEM STRUČNJAKA DO USPJEŠNE INTEGRACIJE AZILANATA”
September 27, 2021

CENTAR ZA KULTURU DIJALOGA NA SASTANKU NEFORMALNE MREŽE KOORDINACIJE ZA INTEGRACIJU

Predstavnica CKD-a, Sonja Krnjeta Ivanović, sudjelovala je 20. rujna 2021. na još jednom sastanku neformalne mreže Koordinacije za integraciju.

Ovu mrežu čine nevladine udruge koje u svom djelokrugu aktivnosti imaju integraciju osoba s odobrenom međunarodnom zaštitom u hrvatsko društvo. Rado smo se odazvali pozivu na sastanak gdje smo zajedno s drugim organizacijama razmijenili novosti u radu te raspravili o trenutno aktualnim temama i strategijama koje se tiču osoba u integraciji. Neke od tema koje smo raspravili su: novosti oko visokoškolskog obrazovanja, pristup banaka prema osobama s odobrenom međunarodnom zaštitom, situacija u Afganistanu te stav organizacija, razmjena informacija o radionicama tečajevima te aktivnostima.

 

Centar za kulturu dijaloga informirao je ostale organizacije o nedavnim događajima koje smo organizirali kao i o planovima za novu akademsku godinu.

 

Tema spajanja obitelji posebno je došla u fokus gdje je bilo vrijedno čuti iskustva drugih organizacija koje u tom pogledu podržavaju svoje korisnike obzirom da Centar za kulturu dijaloga uz pomoć svojih djelatnika vodi više slučajeva spajanja obitelji. Ova tema istaknula se kao predmet oko kojeg je vrlo važno imati koordinaciju između organizacija jer je svaki slučaj spajanja obitelji dugotrajan proces za svaku osobu ili obitelj.

 

Organizacije, koje su uz CKD imale predstavnika/cu na ovotjednom sastanku su:

Jesuit Refugee Service – JRS

Centar za mirovne studije – CMS

Borders None

Women to women – W2W

Médecins du Monde – MdM

Institut za razvoj i međunarodne odnose – IRMO

 

CCD
CCD

Comments are closed.