UPIS NAŠIH NOVIH SUSJEDA U OSNOVNU ŠKOLU U RIJECI
November 20, 2021
ZAPOČINJEMO S PRIKAZIVANJEM SERIJALA ”VEČERA KOD NOVIH SUSJEDA”
November 30, 2021

CENTAR ZA KULTURU DIJALOGA ZAPOČEO S PROVEDBOM ”LIDERSKOG PROGRAMA ZA MEĐURELIGIJSKI DIJALOG”

Centar za kulturu dijaloga, u suradnji s Cities Faith and Community Forum, Faiths Forum for London, Sveučilištem u Surreyu, Sveučilištem u Dublinu i Blanquerna Observatory, započeo je provedbu Liderskog programa za međureligijski dijalog koji će trajati do travnja 2022. godine.

 

Cilj ovog programa je usmjeriti studente/ice s liderskim potencijalom, uključiti se u religijski i međureligijski sektor diljem Europe te izgraditi lidere unutar sektora za svjetlije sutra jer međureligijski dijalog može otključati moć religijskih tradicija i pružiti inspiraciju, vodstvo i potvrđivanje potrebnih stanovništvu da se kreće prema nenasilnim sredstvima rješavanja sukoba. Takvi su dijalozi postali sve važniji alat za one koji žele okončati nasilne sukobe diljem svijeta.

 

Polaznici/e će imati priliku ovaj program pratiti kroz online predavanja koja će se održavati na engleskome jeziku svake srijede, a u trajanju od sat i pol vremena.

 

Ovaj program provoditi će se preko četiri potvrđena sveučilišna partnera: Sveučilište Surrey, Sveučilište u Barceloni, Trinity College Dublin te Centra za kulturu dijaloga, svi uključeni u akademski i međureligijski svijet. Njihova će uloga biti regrutirati studente za ovaj program preko svojih institucija i mentorirati ih.

 

Kraj programa obilježit će se susretom svih sudionika/ca u Dublinu.

 

 

 

 

CCD
CCD

Comments are closed.