Centar za kulturu dijaloga sudjelovao u izradi Nacrta akcijskog plana Grada Zagreba za integraciju za 2023. i 2024. godinu
April 11, 2023
Predavanje ,,Islamofobija ili antimuslimanski rasizam – što je to?“
June 6, 2023

Centar za kulturu dijaloga sudjeluje u izradi Volonterske politike Grada Siska

Početnim sastankom održanim u Centru Kreativne industrije u Sisku, s izradom je započela nova Volonterska politika Grada Siska za razdoblje 2023. – 2027. godine. U izradu Volonterske politike uključeni su volonteri/ke, predstavnici/e migrantske zajednice te predstavnici udruga i ustanova iz Siska među kojima i Centra za kulturu dijaloga sa svojom predstavnicom, gđom Azrom Mulabdić i novim susjedima odnosno osobama s odobrenom međunarodnom zaštitom (azilom) koji su u Sisku pronašli svoj novi dom.

Prema ocjeni Grada Siska dosadašnja Volonterska politika dala je dobre rezultate i povezala volontersku scenu, a Grad Sisak na godišnjoj razini promiče volonterstvo nagrađivanjem najistaknutijih volontera/ki i organizacija, i to još od 2009. godine. Aktivnost izrade volonterske politike dijelom je EU projekta EPIC koji Grad Sisak provodi uz financijsku podršku Fonda za azil, migracije i integraciju (AMIF) Europske unije.

Nova Volonterska politika bit će dokument koji će još učinkovitije poticati razvoj održivog volontiranja na području Siska u skladu s europskim i nacionalnim društvenim trendovima i prioritetima, a sve u skladu s potrebama lokalne zajednice.

Temeljni dokumenti za izradu Volonterske politike za razdoblje 2023.-2027. godine su Volonterska politika Grada Siska za razdoblje 2015. – 2020. (produžena do 2022.), Zakon o volonterstvu (58/07, 22/13, 84/21), Etički kodeks volontera (NN 55/2008) i Nacrt za europsko volontiranje 2030. (engl. Blueprint for Volunteering in Europe 2030). Proces izrade Volonterske politike temelji se na načelima transparentnosti, sudioničkog planiranja, uključivosti i suradnje.

izvor fotografije: Grad Sisak

CCD
CCD

Comments are closed.