ODRŽANE KONFERENCIJE OTVARANJA PROGRAMA OMLADINSKA ŠKOLA LIDERSTVA I DIJALOGA
March 14, 2021
MLADI STEKLI LIDERSKE I TIMSKE VJEŠTINE KROZ PROGRAM OMLADINSKE ŠKOLE LIDERSTVA I DIJALOGA
March 23, 2021

CENTAR ZA KULTURU DIJALOGA NA SASTANKU NEFORMALNE MREŽE KOORDINACIJE ZA INTEGRACIJU

Centar za kulturu dijaloga – CKD sudjelovao je na još jednom sastanku neformalne mreže Koordinacije za integraciju.

 

Ovu mrežu čine nevladine udruge koje u svom djelokrugu aktivnosti imaju integraciju osoba s odobrenom međunarodnom zaštitom u hrvatsko društvo. Sastanak su članice najprije iskoristile kako bi međusobno razmijenile novosti o svom radu u posljednjih nekoliko mjeseci koje je svakako obilježio potres u Sisačko- moslavačkoj županiji gdje su trenutno smještene mnoge obitelji i osobe s odobrenom međunarodnom zaštitom. Udruge su svoj rad i resurse usmjerile kako bi olakšale ovaj zahtjevan period te im omogućile da nastave s integracijom.

 

Kao jedna od važnih tema kojom će mreža pristupiti zajednički je sustav obrazovanja, stipendiranja te prekvalifikacije za azilante i osobe sa supsidijarnom zaštitom kako bismo ih pravovremeno i točno uputili i informirali o pravima koje imaju u obrazovanju. Ova tema vrlo je važna kada govorimo o djelovanju u cilju poboljšanja statusa i kvalitete života azilanata i osoba pod supsidijarnom zaštitom u našem društvu.

 

Također se razgovaralo o financiranju udruga u nadolazećoj godini, radu volontera te nadolazećim aktivnostima koje zahtjevaju koordinaciju i zajednoištvo mreže, kao što je tjedan izbjeglica koji nas očekuje u lipnju.

 

Članice Mreže rade pokušavaju svojim sinergijskim djelovanjem poboljšati učinke integracije,a to nastojimo postići pažljivim planiranjem, koordinacijom i organiziranjem različitih sudionika iz različitih područja u procesu.

 

Sudionici ovotjednog sastanka bili su:

Centar za kulturu dijaloga – CKD,

Centar za mirovne studije – CMS,

Isusovačka služba za izbjeglice,

Projekt građanskih prava Sisak,

Are You Serious?,

Rehabilitacijski centar za stres i traumu Zagreb RCT,

Hrvatski pravni centar HPC,

Društvo za psihološku pomoć

Borders: none.

 

CCD
CCD

Comments are closed.