SASTANAK CENTRA I PREDSTAVNICE VELEPOSLANSTVA VELIKE BRITANIJE
October 25, 2021
SUSRET CENTRA I VELEPOSLANSTVA REPUBLIKE AUSTRIJE U REPUBLICI HRVATSKOJ
October 27, 2021

ZAJEDNIČKI SASTANAK ODJELA ZA INTEGRACIJU, GRADSKE UPRAVE GRADA RIJEKA, CIVIS MUNDIJA I CKD-A

U cilju jačanja suradnje na poticanju pune integracije osoba pod međunarodnom zaštitom koje su se doselile u Rijeku, u Gradskoj upravi Grada Rijeke održan je sastanak između Odjela za integraciju Ministarstva unutarnjih poslova, Grada Rijeke, Centra za kulturu dijaloga i udruge Civis Mundi.

 

Sastanku je ispred MUP-ovog Odjela za integraciju nazočila gđa Kristina Toplak, dok su predstavnice Grada Rijeke bile gđa Sanda Sušanj, pročelnica Odjela gradske uprave Grada Rijeke za odgoj i školstvo, gđa Karla Mušković, pročelnica Odjela Gradske uprave Grada Rijeke za zdravstvo i socijalnu skrb, gđa Dunja Kuhar, savjetnica za pravne poslove u Odjelu gradske uprave Grada Rijeke za zdravstvo i socijalnu skrb i gđa Lana Golob, viša savjetnica koordinatorica za programe u Odjelu gradske uprave Grada Rijeke za odgoj i školstvo. Gđa Petra Babić, voditeljica projekta Unapređenje postupka integracije sastanku je nazočila ispred udrugu Civis Mundi. Centar za kulturu dijaloga predstavljala je izvršna direktorica gđa Nejra Kadić Meškić zajedno s mobilnim timom u projektu Novi susjedi – uključivanje osoba s odobrenom međunarodnom zaštitom u hrvatsko društvo g. Dženanom Čauševićem, voditeljem slučaja integracije i g. Ammarom Đikićem, kulturnim medijatorom.

 

Povod sastanka bilo je doseljenje azilantske obitelji iz Afganistana kojima je Rijeka postala novi dom svjetlije budućnosti.

 

Predstavnice Gradske uprave detaljnije su upoznati i s aktivnostima projekta Novi susjedi u Hrvatskoj s posebnim osvrtom na aktivnosti u Rijeci. Mobilni tim je upoznao pročelnice iz područja obrazovanja, zdravstvene i socijalne skrbi s pojedinostima i potrebama osoba s odobrenom međunarodnom zaštitom koje žive u Rijeci te su dogovoreni koraci u pružanju pomoći i dobrodošlice istima. Predstavnice Grada su iskazale spremnost na suradnju i pomoć ispred svojih resora kako bi se naši novi susjedi što prije osjećali kao kod kuće. Dogovorena je zajednička suradnja u promicanju bogatstva različitosti i organiziranju zajedničkih aktivnosti poticanja susreta lokalnog stanovništva i novih susjeda u Rijeci.

 

Projekt Novi susjedi – uključivanje osoba s odobrenom međunarodnom zaštitom u hrvatsko društvo sufinanciran je iz Fonda za azil, migracije i integraciju (AMIF) i od Vlade Republike Hrvatske.

 

 

CCD
CCD

Comments are closed.