Žensko druženje i podjela paketića za korisnike/ce projekta “Novi Susjedi”
March 20, 2023
Susret izbjeglica s potpredsjednikom Vlade i ministrom Bozinovićem na radnom doručku
March 22, 2023

Upoznaj arapski jezik sa Novim Susjedima

Centar za kulturu dijaloga je u suradnji sa Gradskom knjižnicom „Ivan Goran Kovačić“ u Karlovcu, 18.3.2023. godine organzirao događaj „Upoznaj arapski jezik“.

Naši novi susjedi već preko dvije godine u knjižnici su redovni gosti, i to sa posebnim razlogom, kako bi sa knjižničarima Vedranom i Miroslavom naučili hrvatski jezik. I to učenje hrvatskoga jezika preraslo je u pravo prijateljstvo. Sve to, bio je povod da se naši novi susjedi na jedan zanimljiv način oduže svojim prijateljima, i nauče ih ponešto o arapskom jeziku.

Druženje je počelo sa upoznavanjem sa arapski jezikom i njegovim specifičnostima. Nakon toga su djeca sve prisutne upoznala sa zanimljivim poslovicama na arapskom i hrvatskom jeziku.

Predstvaljanje na arapskom jeziku, koje je bilo popraćeno i prijevodom na hrvatski, imali su naši odrasli novi susjedi, koji su pored zanimljivosti o sebi, iskazali i zadovoljstvo životom u gradu Karlovcu.

Da bi testirali pozorno praćenje publike, organiziran je jedan mali kviz, u kojem je publika s oduševljenjem sudjelovala i bila uspješna u poznavanju određenih riječi na arapskom jeziku Kako bi svi zajedno proslavili i rođendan Gradske knjižnice, koja ove godine obilježava 185 godina svoga postojanja, djeca su otpjevala rođendansku pjesmu, na arapskom jeziku. Voditeljica slučaja integracije, Safeta Jakupović, je ispred Centra za kulturu dijaloga uručila gđi Kristini Čunović, ravnateljici Gradske knjižnice, nekoliko knjiga na arapskom jeziku.

Na kraju, druženje je nastavljeno uz rođendansku tortu koja je bila poklon Centra za kulturu dijaloga i naših novih susjeda Gradskoj knjižnici.

CCD
CCD

Comments are closed.