SUSRET CENTRA I VELEPOSLANSTVA REPUBLIKE AUSTRIJE U REPUBLICI HRVATSKOJ
October 27, 2021
UPIS NAŠIH NOVIH SUSJEDA U OSNOVNU ŠKOLU U RIJECI
November 20, 2021

SUDJELOVANJE U MREŽI EUROPSKE KOMISIJE GERIS

Izvršna direktorica Centra za kutluru dijaloga članicom je mreže formirane od strane Europske komisije pod nazivom GERIS – Global Exchange on Religion in Societies.

Projekt je usmjeren umrežavanju, izgradnji društvenih kapaciteta i angažmana društvenih medija. Projekt za cilj ima pridonijeti socijalnoj uključenosti i društvenoj otpornosti uspostavljanjem globalne inicijative za razmjenu u zajednici.

Mrežu GERIS od 175 članova čine akteri iz zajednice predstavnici/e organizacija civilnog društva, vjerski akteri, stručnjaci/kinje i akademici/kinje te novinari/ke i predstavnici/e medija koji dolaze iz 55 zemalja svijeta.

 

Prva studijska posjeta mreže GERIS organizirana je u Bosni i Hercegovini kada je grupa članova mreže posjetila vladine institucije, nevladine udruge, religijske zajednice, međunarodne organicazije i aktivističke inicijative u Sarajevu, Mostaru, Banja Luci i Jajcu.

Domaćin događaja bila je Delegacija Europske unije u Bosni i Hercegovini koja je tim povodom organizirala i konferenciju za medije.

Članovi mreže su kroz studijsku posjetu upoznati i s aktivnostima i djelovanjem Centra za kutluru dijaloga.

 

 

CCD
CCD

Comments are closed.