Održane Sportske igre mladih
May 27, 2024

Pridružite nam se na obilježavanju Svjetskog dana izbjeglica

 

Centar za kulturu dijaloga – CKD je i ove godine udružio snage s Gradom Zagrebom, Centrom mladih Ribnjak i UNHCR-om te suradnicima kako bi zajedno obilježili Svjetski dan izbjeglica cjelodnevnim programom koji će se održati u subotu 15. lipnja 2024. u parku Ribnjak. Ove godine pozivamo vas da nam se pridružite na besplatnom putovanju kroz multikulturalne radionice, okuse svjetske kuhinje i različite koncerte. Cijeli program obilježavanja možete pronaći na službenim stranicama događaja (https://cmr.hr/obiljezavanje-svjetskog-dana-izbjeglica-2024/), a CKD sudjeluje s 4 radionice koje možete posjetiti od 12:00-14;00 sati:

 

  1. Radionica Felafela s bračnim parom Naddaf iz Sirije sjajna je prilika da degustirate tradicionalno arapsko jelo . Ujedno, ovo je prilika i da iz prve ruke saznate sve tajne recepta izrade dobrog felafela, jela koje svojim korijenima seže daleko u povijest sve do drevnog Egipta. (Lokacija: Ispred pjesčanika)
  2. Radionica arapskog pisma i kaligrafije s Nafethom iz Palestine. Kaligrafija je umjetnost lijepog pisanja koja se od 2021. nalazi i na UNESCO-vom popisu nematerijalne baštine. Na radionici osim kaligrafije, posjetitelji će moći naučiti pisati slova arapske abecede te napisati svoje ime na arapskom jeziku. (Lokacija: Backstage stalo)
  3. Radionica interkulturne kave s Hannan iz Sudana. Pridružite nam se na različitim vrstama kave i čajeva koje priprema Hannan. Osim kave, nara dionici možete sudjelovati i na šalici interkulturnog dijaloga te saznati više o izazovima i prednostima kulturne medijacije u kojoj Hannan ima dugogodišnje iskustvo. (Lokacija: Stablo u parku Malog princa).
  4. Radionica afričkih maski sa Samom iz Sudana. Na ovoj kreativnoj radionici vlastitim rukama možete izraditi afričke maske od gline uz pomoć našeg umjetnika Sama. Uz Sama ćete naučiti kako oblikovati crte lice te kako ugraditi dodatne elemente za izradu unikatnog primjerka afričke maske. (Lokacija: Ispred skulpture STID)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

CCD
CCD

Comments are closed.